Garzan HES'e 65 milyon dolar kredi

Yapı Kredi, Batman'da yapımı devam eden Garzan HES için Fernas şirketine 65,5 milyon dolar finansman sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, Garzan Hidroelektrik Santrali'nin (HES) yapımında kullanılması amacıyla Fernas Enerji Elektrik Üretim A.Ş'ye 65,5 milyon dolar finansman sağladı.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Banka, Fernas Enerji Elektrik Üretim A.Ş'ye, Batman'da yapımı devam eden Garzan HES için 65,5 milyon dolar tutarında kaynak sağladı. 10 yıl vadeli olarak yapılandırılan kredi ile finanse edilecek proje, toplam 49 MW kurulu güce sahip olacak.

Kredi anlaşmasının imza törenine Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen ve Fernas Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu katıldı.

Mert Güvenen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişmesine önemli katkılarda bulunacak Garzan HES'in yatırımına 65,5 milyon dolar kredi sağlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Güvenen şunları ifade etti:

"Yıllık elektrik üretimi yaklaşık 209,78 GWh'a ulaşacak olan Garzan Hidroelektrik Santrali, Güneydoğu Anadolu'da özel sektör tarafından yapılan en büyük enerji yatırımları arasında yer alıyor. Bölge ekonomisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağına inandığımız proje, enerji sürekliliğinin sağlanmasına da katkıda bulunacak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir