Gayrimenkul stoku 239 milyar dolara ulaştı

Türkiye'de gayrimenkul stoku 2010 yılında artarak 239 milyar dolara ulaştı. 2020 yılında bu stokun 582 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Gelişen Ülkeler ve Türkiye'de Gayrimenkul Sektörü; Değerlendirme ve Öngörüler" raporuna göre, Türkiye'de gayrimenkul stoku 2010 yılında artarak 239 milyar dolara ulaştı. 2020 yılında bu stokun 582 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

"Gelişen Ülkeler ve Türkiye'de Gayrimenkul Sektörü; Değerlendirme ve Öngörüler" raporu, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından, "ISTANBUL REstate"deki "Küresel Kriz Sonrası Yıldızı Parlayan Ülkeler" oturumunda açıklandı.

Rapora göre, ekonomik büyüme hızı bakımından Türkiye, Katar, Hindistan, Çin ve Endonezya'nın gerisinde.

Türkiye'de konut gelişme alanı orta segmentte bulunurken, konut finansman sistemi gelişiyor, lüks konut ve rezidans pazarı ise istikrarlı gelişme gösteriyor.

İstanbul şehirlerin küresel konum sıralamasında 27. sırada, küresel finans merkezi sıralamasında 71. sırada yer alıyor. Küresel finans merkezi sıralamasında Şanghay 5'inci, Pekin 17'nci, Doha 30'uncu sırada bulunuyor.

İstanbul, ofis piyasasında da istikrarlı gelişme gösteriyor. Otel piyasasında ise odabaşı gelirlerde yükselme var.

Rapora göre, yatırım yapılabilir gayrimenkul stokunda gelişme öngörülerine bakıldığında, Türkiye'de gayrimenkul stoku 2010 yılında artarak 239 milyar dolara ulaştı. 2020 yılında bu stokun 582 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir