Gazeteci Yurtsever hayatını kaybetti

Gazeteci Ali Haydar Yurtsever yaşadığı Viyana'da hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Anadolu Ajansı (AA) Viyana muhabirliği de yapan Ali Haydar Yurtsever (66), Avusturya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Uzun süredir Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Yurtsever, kanser tedavisi görüyordu. Yaklaşık bir aydır hastanede bulunan tecrübeli gazeteci, bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Yurtsever'in naaşı, cuma günü sabah uçakla İstanbul'a gönderilecek. 

Edinilen bilgiye göre Yurtsever için İstanbul'da üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde ve bir dönem muhabirliğini yaptığı Hürriyet Gazetesi önünde tören düzenlenecek. Törenin ardından Yurtsever'in cenazesi İzmir'e gönderilecek ve İzmir Yamanlar Cemevi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedilecek. 

Ali Haydar Yurtsever kimdir?

Bingöl'ün Darabi köyünde 1948'de dünyaya gelan Yurtsever, gazeteciliğe 1968'de başladı. Hürriyet gazetesi muhabiri olarak 1973 yılında geldiği Viyana'da, 1985 yılına kadar Ak-Ajans, Tercüman gazetesi ve Yankı dergisi muhabirliğini yaptı. 

1985 -2001 yılları arasında Milliyet gazetesinin temsilciliğini yapan Yurtsever, 2001 yılında Anadolu Ajansı (AA) Viyana muhabiri olarak çalışmaya başladı. Yurtsever,  TRT, BBC, DW, NPS ile WDR gibi televizyon ve radyolar için programlar hazırladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir