Gaziantep, MIPIM’de görücüye çıkıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilk kez katıldığı MIPIM fuarında, yabancı yatırımcıya kentsel dönüşümün simgesi olarak tanıtacağı İstasyon Projesi’ni birlikte yapalım teklifinde bulunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin gastronomi üssü, güneydoğunun sanayi merkezi, İpek Yolu’nun vazgeçilmez durağı, kültürlerin buluşma noktası Gaziantep, kültürel ve doğal güzellikleri ile bezediği kentsel dönüşüm projesi ‘İstasyon’u tanıtmak için dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de boy gösteriyor.

Kentlerinin tarihe ışık tuttuğu gibi geleceğe de ışık tutmasını amaçladıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, özellikle kentsel dönüşümde herkesin örnek aldığı bir kent olma arzusunda olduklarını dile getirdi. Bu amaçla 13-16 Mart arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul profesyonelleri fuarı MIPIM’e katıldıklarını belirten Şahin, burada tanıtacakları İstasyon Projesi ile yabancı yatırımcılara cazip teklifler sunacaklarını kaydetti.

2023’e kadar yapılacak

Kentin merkezindeki tarihi alanda yer alan ve özellikle ayakkabı sanayicilerinin atölyelerinin bulunduğu bölgeyi şehrin hemen dışına taşıyacaklarını ve o bölgeye Gaziantep’e çok yakışacağını düşündükleri İstasyon Projesi’ni inşa edeceklerini belirten Şahin, şöyle konuştu: “İstasyon Projesi’ni konut ve işyerleri yer alacak şekilde planladık. Bu bölgede oturan vatandaşlarımız ise proje hayata geçtikten sonra yine burada oturmaya devam edecek. Ayrıca Zeugma Müzesi ile Gaziantep Kalesi arasında kalan bu bölge şehrimizin en işlek bölgesi. Tarihi bir alan. Tamamen tarihi dokuyu koruyarak projemizi inşa etmeyi planlıyoruz. Bütün planlamalarımızı yaptık. Bölgedeki tarihi yapıları da gastronomi atölyeleri olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Oldukça başarılı bir kentsel dönüşüm projesi olduğu konusunda iddialıyız. İstiyoruz ki; bu projeyi uluslararası bir firma ile birlikte gerçekleştirelim. Projemizi en doğru şekilde ifade edebileceğimiz ve buna en objektif yaklaşımı görebileceğimiz mecranın MIPIM olduğunu düşündük ve bu amaçla buraya geldik. Yabancı yatırımcılara bu projeyi birlikte gerçekleştirmek için tekliflerde bulunacağız. Umuyoruz ki; projemizin gerçekleşmesi adına burada ciddi adımlar atacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar bu dev projemizi hayata geçirmek istiyoruz.”

“Gaziantep’teki firmalar avantajlı olacak”

İstasyon Projesi’ni yapacakları bölgenin diğer tarihi mekanlara ve şehrin alışveriş merkezine çok yakın olacağını kaydeden Şahin, “Bu alanın turizm fonksiyonlarını da ortaya çıkartacağız” diyerek cazibe merkezi yaratacaklarını söyledi.

Gaziantep’in yabancı yatırımcılar için kaçırılmaz fırsatlar sunduğuna da dikkat çeken Şahin, “Gaziantep’te bir serbest bölge ile aralarında Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesinin de yer aldığı beş organize sanayi bölgesi (OSB) bulunuyor. Bu OSB’lerdeki 950 fabrikada 130 bin kişi istihdam ediliyor. Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 2 milyar kişilik nüfusa 5 saatlik uçuş mesafesinde yer alıyoruz. Şehrimizde 6,5 günde bir şirket kurulabiliyor. Dünya Bankası En Rekabetçi Şehirler Bilgi Bankası Projesi’nde en rekabetçi 7’nci şehir Gaziantep. 6,5 milyar doları aşkın ihracatı ile tek başına 172 ülkeden daha fazla ihracat gerçekleştiriyor. Uluslararası uçuşların yapıldığı bir havalimanı, tren yolları bulunuyor. Mersin Limanı’na çok yakın. Gaziantep lojistik bir üs konumunda. Bu nedenle Gaziantep’e gelecek yatırımcılar, gelecekte en kazançlı çıkacak yatırımcılar olacak” dedi.

Şu an Ortadoğu’da bir savaş ortamı olsa da bu durumun ilelebet sürmeyeceğini belirten Şahin, “Ortadoğu’da savaş bittiğinde Gaziantep, bu bölgelere yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat kenti olacak. Hem bölgeye yakınlığımız hem hammaddeye ulaşım ve jeostratejik konumumuz hem de o coğrafyadaki en gelişmiş kent olmamız Gaziantep’e bu avantajı sağlıyor. Doğal olarak Gaziantep’te kurulu firmalar gelecekte büyük bir avantaj yakalayacaklar” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir