Gaziantep ve Elazığ'da özel güvenlik bölgesi uygulaması

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan bölge 15 gün süre ile, Elazığ'da da 5 ilçede 15 nokta 12 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep ve Elazığ'da bazı bölgeler "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Gaziantep Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesi için 15 gün süre ile özel güvenlik bölgesi kararı alındığı bildirildi. 

Açıklamada, "Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere, Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinde, 06 Mart 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de başlayıp, 20 Mart 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de bitecek şekilde (15) gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 06 Mart 2017 - 20 Mart 2017 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Elazığ'da 5 ilçede özel güvenlik bölgesi

Elazığ'da da 5 ilçede yer alan 15 bölge 12 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki 15 ayrı bölge 18 Mart'a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliği için özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır." denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir