Gaziantep'te düğünde terör saldırısı

Gaziantep kent merkezindeki bir düğünde terör saldırısı meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamaya göre 30 kişi hayatını kaybetti, 94 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğünde terör saldırısı meydana geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti, 94 kişi yaralandı.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, saldırganın büyük bir ihtimalle canlı bomba olduğunu aktardı. 

Hain terör saldırısını hangi örgütün yaptığı henüz kesinleşmezken Gaziantep AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, ilk bilgiler IŞİD yönünde dedi.

Yayın yasağı geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede yayın yasağı, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."