Gaziosmanpaşa'da gerginlik

Gaziosmanpaşa'da bir etkinlik için stant açmak isteyen HDP'li grup ile başka bir grup arasında yaşanan gerginlik kavgaya dönüştü. Silah ve bıçakların kullanıldığı olayda 4 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa'ya 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' standı açmak isteyen HDP'lilerle eli sopalı ve silahlı bir grup gerginlik yaşadı. Gaziosmapaşa Meydanı'nda yaşanan gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda biri ağır 4 HDP'li yaralandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan, stant kurmak isteyen arkadaşlarına silahlı ve bıçaklı saldırı yapıldığını belirterek, "Bugün Gaziosmanpaşa Meydanı'nda 'Öcalan'a özgürlük' standı açılmak üzereyken, arkadaşlarımız silahlı bir saldırıya uğradı. Silah, bıçak ve demir çubuklarla yapılan saldırıda bir arkadaşımız çok ağır yaralandı. Birkaç arkadaşımız da ayakta tedavi edildi. Biz bunun bir gladyo operasyonu olduğuna eminiz. Bir kontrgerilla operasyonu olduğuna eminiz. Henüz daha stant açılmadan organize bir saldırı olduğunu gördük. Bugün bu saldırıyı yapanlar, devletin aklını temsil ediyorlar. Bu olayı birkaç tane organize olmayan çapulcu yapmaz. Bu çakalları, çapulcuları kullanan bir devlet aklı var' şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından sloganlar atan HDP'li grup, yöneticilerin uyarılarıyla hastane önünden ayrıldı. Polis ekiplerinin hastane ve meydandaki güvenlik önlemleri sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir