Gebe düve ithalatı yapılacak

TİGEM, ABD'den bin 800 baş, ithalata açık ülkelerden 900 baş damızlık gebe hayvan ithalatı yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), 2 bin 700 baş damızlık gebe düve ithal edecek.

TİGEM'in Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ihale duyurularına göre, Amerika Birleşik Devletleri'nden bin 800 baş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ithalat izni verdiği, ithalata açık ülkelerden 900 baş damızlık gebe hayvan ithal edilecek.

Duyurulara göre, ABD'den, 900 baş (± yüzde 30) siyah alaca holstein friesian ırkı damızlık gebe düve ithalatı için yapılacak ilk ihalede teklifler 12 Kasım Cuma günü saat 11.00'de, ikinci parti 900 baş (± yüzde 30) siyah alaca holstein friesian ırkı damızlık gebe düve ithalatı için teklifler 23 Kasım Salı günü saat 14.30'da alınacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ithalatına izin verdiği ülkelerden 900 baş damızlık gebe düve ithalatına ilişkin ihalede teklifler ise 23 Kasım Salı günü saat 10.30'da alınacak.

İhale şartnameleri, 300 lira bedel ile alınabilecek. İhale için verilecek teklifin yüzde 3'ü tutarında geçici teminat alınacak.

Sperma ve azot taşıma ekipmanı satın alınacak

TİGEM Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne yapılacak Döl Kontrol (Progeny-Test) Merkezi için laboratuvar malzemeleri, sperma ve azot taşıma ekipmanı satın alınacak.

Teklif mektuplarının kapalı zarf içerisinde en geç 8 Kasım Pazartesi günü saat 14:30'a kadar TİGEM'e teslim edilmesi gerekiyor. İhale şartnamesi 100 lira karşılığında alınabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir