Gebze'de çöken binada enkaz altında kalan aile fertlerinin kimlikleri belli oldu
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde sabah saatlerinde çöken 6 katlı binada Bilir ailesinin mahsur kaldığı değerlendiriliyor. Enkaz altında kaldığı belirtilenlerin, Levent Bilir, eşi Emine Bilir ve çocukları Nisa, Dilara ile Muhammed Emir olduğu öğrenildi. Ailenin binada yaklaşık iki yıldır ikamet ettiği, baba Levent Bilir’in kombi tamircisi olarak çalıştığı bildirildi.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken binada mahsur kaldığı değerlendirilen 5 kişinin anne, baba ve 3 çocuktan oluşan Bilir ailesi olduğu ve ailenin binada yaklaşık 2 yıldır ikamet ettikleri öğrenildi.
Sabah saat 07.00 sıralarında Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde altında eczane bulunan bina, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin enkaz altında olduğunu değerlendirdiği 5 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında kalanların yaklaşık 2 yıldır binada ikamet eden Levent Bilir, eşi Emine Bilir ve çiftin çocukları Nisa, Dilara ve Muhammed Emir olduğu belirtildi. Baba Levent Bilir'in kombi tamircisi olduğu öğrenildi.
"Bina gürültüyle yıkıldı"
Mahalle sakinlerinden Hasan Durbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sabah namazına kalktığımızda yan binamızın gürültüyle yıkıldığını gördük. Koşarak gittiğimizde bina tamamen yan yatmıştı. Bina 6 katlı. Eczane ve çekme katı var. Benim arkadaşım, karısı ve 3 çocuğuyla binadalar. Şu an 2. ve 3. kat arasında 5 kişilik aile kurtarılmayı bekliyor" dedi.