Geldiğimiz noktaya bakın

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın karar toplantısına üyeleri 'kuryeyle çağırmasını' değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin anayasa değişikliğiyle ilgili karar toplantısına yönelik, bir gazetede yer alan habere atıfta bulunarak, "Anayasa Mahkemesi Başkanı 'telefonlar dinleniyor' diye karar toplantısına üyeleri kurye ile çağırıyor.Geldiğimiz noktaya bakın" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı öncesinde, ülke gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye gündeminin çok hızlı değiştiğini belirten Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğine ilişkin kararda Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını beklediklerini söyledi.

Asıl değerlendirmelerini bu karar sonrası yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın açıklamaları bazı çelişkilerin olabileceğini gösteriyor. Bu çelişkiler gerekçeli kararda ortaya çıkacaktır" dedi.

Telefonlar dinleniyor kaygısı

Baskıcı bir rejimin toplumun geleceği için son derece tehlikeli olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bugün bir gazetenin manşetinde Anayasa Mahkemesi ile ilgili çok ilginç bir haber yer alıyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı, 'telefonlar dinleniyor' diye karar toplantısına üyeleri kurye ile çağırıyor. Geldiğimiz noktaya bakın. Bu sadece Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın bir kaygısı değil. Bu kaygı sokaktaki yurttaşın da paylaştığı bir kaygı. Bu kaygıyı yaratan bir siyasal iktidar demokrasiyi geliştirmek için sağlıklı bir anayasa yapabilir mi? Son Anayasa değişikliği yürütme organının, yargı üzerine baskısını artıran bir değişikliktir.

İl başkanlarının performansı ölçülecek

İl başkanlarının performanslarını ölçeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, uygulayacakları yöntemle, il başkanlarının kendi bölgelerine ve bölgenin sorunlarına ne kadar hakim olduklarını saptayacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir