Geleceğe umut olacak çocuklar destek bekliyor

Sosyal Bağış Hareketi, Türkiye'de bireysel bağış ve sivil toplum kuruluşu (STK) bilincini uyandırmak adına çalışmalarına devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Her ay bir STK'nın tanıtılarak ayın ikinci perşembesinin Sosyal Bağış Günü olduğu hareketin dördüncü STK'sı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı oldu. Dezavantajlı çocukların tedavilerinin sürekliliğinin sağlanması hedefiyle yola çıkan KAÇUV, 13 Temmuz Perşembe günü bağışçıların desteğini bekliyor.

MarjinalSosyal'in girişimi ve Facebook'un katkılarıyla başlatılan Sosyal Bağış Hareketi, Türkiye'de bireysel bağış ile sivil toplum kuruluşu (STK) bilincini uyandırmak ve STK'lara güç vermek adına çalışmalarına devam ediyor. 15 ay boyunca her ay bir STK'nın tanıtıldığı hareketin dördüncü STK'sı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı oldu. Her ayın ikinci perşembesinin bir STK'ya “Sosyal Bağış Günü” olarak adandığı harekette, 13 Temmuz Perşembe günü bağışlar KAÇUV için toplanacak.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, çoğunluğu Anadolu'dan gelen çocuklar ve ailelerinin önemli ihtiyaçlarını fark eden ve bu ihtiyaçları karşılamak üzere harekete geçen yedi hekim tarafından kuruldu. Son bir yılda 1.194 çocuğa ve ailesine destek olan vakıf, kanserle mücadelede çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması ve hastane servislerinin bakım, onarım çalışmalarını da gerçekleştiriyor. 11 servise düzenli olarak destek sağlayan vakfın projeleri arasında Aile Evi, Umut Kafe, Çocuk Kaşifler Sanal Dünyada, Oyun Benim İlacım, Sanatla Hayata Renk Kat, Umutlu Kutular, Hoş Geldin Paketleri ve Çocuk Kanserleri Bilgi Ağacı bulunuyor.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Kurumsal İletişim Koordinatörü Füsun Aymergen, Sosyal Bağış Hareketi'nin Türkiye'deki bağış bilincini artıracağını umut ettiğini belirterek; “Biz Kanserli Çocuklar Umut Vakfı olarak 17 senedir çocuklarımıza ve ailelerine destek olarak onların daha sosyal, sağlıklı ve mutlu bireyler olmaları için çabalıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projelerle kamuoyunda farkındalık yaratarak çocukluk çağı kanser hastalığının erken tanısı için yayınlar ve projeler hazırlıyoruz.” dedi.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'na 13 Temmuz Perşembe günü Facebook üzerinden Fonzip veya BKM chatbot altyapılarıyla ya da doğrudan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı internet sitesinden bağış yapılabiliyor. KAÇUV ve Sosyal Bağış Hareketi için kullanılacak hashtagler; “#sosyalbağışhareketi”, “#birinizhepimiziçin” ve ”#destekciolumutol” olacak.

SMS üzerinden bağış yapmak için, “Bağış” yazıp 5686'ya yollayabilirsiniz.