Gemide inceleme yapılacak

Aliağa'daki gemi geri söküm tesislerinde 2 işçinin gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği gemide savcılık talimatıyla uzman ekip tarafından inceleme yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde 2 işçinin gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği gemide, savcılık talimatıyla uzman ekip tarafından inceleme yapılacak.

Bir firma tarafından satın alınarak söküm amacıyla 6 Ağustos'ta Aliağa'daki tesislere getirilen "Pacific" adlı gemide meydana gelen olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla uzman ekip tarafından gemide inceleme yapılacak. İnceleme öncesi, olay mahallinde gerekli gaz ölçümü ile gaz ve su tahliye işlemlerinin gerçekleştirilerek, halen motor bölümünün suyla dolu olması nedeniyle yatık vaziyette olan geminin dik konuma getirileceği öğrenildi.

Zehirlenen işçiler taburcu edildi

Bu arada, olayda zehirli gazdan etkilenen Ahmet Acet, Yunus Yeşilkula, Osman Ay, Nuri Çetin, Durmuş Özdemir, Bekir Dinler, saha sorumlusu Teoman Işık, Muhsin Gedik, Salih Soysal adlı 9 işçinin tamamı, tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildi.

Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökümü yapılmak üzere getirilen ve faal olduğu dönemde "Quail Cruises" adlı firma tarafından işletilen "Pacific" adlı kruvaziyerin makine dairesinde biriken suyun tahliyesini yapan 11 işçi ortaya çıkan gazdan zehirlenmiş, işçilerden Doğan Balcı (37) ve Davut Özdemir (40) hayatını kaybetmişti.

Kazanın meydana geldiği "Pacific" adlı kruvaziyer, "Pacific Princess" adıyla hizmet verdiği 1970 ve 1980'li yıllarda, tüm dünyada ilgiyle izlenen "Love Boat (Aşk Gemisi)" adlı televizyon dizisinin çekim platosu olarak kullanılmıştı. El değiştirdiği 2002 yılında "Pacific" adını alan gemi, hizmet dışı kalmasının ardından 6 Ağustos 2013'te söküm ve geri dönüşüm işlemi için Aliağa'ya getirilmiş, yolda fırtına nedeniyle hasar gören gemi, makine dairesi bölümünden su almış ve acil olarak karaya oturtulmuştu.