Gençlere 'girişimcilik kültürü' aşılanacak

YÖK ve KOSGEB arasında imzalanacak işbirliği protokolü ile üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Üniversitelerde "girişimcilik" kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yarın "işbirliği protokolü" imzalanacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, YÖK Konferans Salonunda gerçekleştirilecek imza törenine, Bakan Nihat Ergün de katılacak.

Protokol, üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin girişimciliğe özendirilmesi, gerek üniversitelerde gerekse küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin geliştirilmesi ve "üniversite-iş dünyası" işbirliğinin sağlanmasını öngörüyor.

İşbirliği protokolüyle "girişimcilik" başlıklı bir dersin, üniversitelerde tüm bölümleri kapsayacak şekilde örgün eğitim programlarında zorunlu veya seçmeli ders olarak müfredata alınması konusunda YÖK tarafından gerekli çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda KOSGEB tarafından da iş planlı ödülü desteğiyle özendirici teşvikler sağlanacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir