Genelkurmay Başkanı Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüştü

Genelkurmay Başkanı Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı Dunford arasındaki görüşmede, YPG'nin bölgedeki varlığı ve IKBY'deki referandum ele alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı için bulunduğu Arnavutluk'ta, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile görüştü.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Orgeneral Akar'ın, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan 178'inci NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katıldığı belirtildi.

İkili arasındaki görüşmede bölgedeki YPG sorunu ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IBKY) gerçekleştirilmesi planlanan referandumun ele alındığı ifade ediliyor. Akar'ın Dunford'a bu referanduma izin vermeyeceklerini söylediği belirtildi. 

Açıklamada, Orgeneral Akar'ın, dün ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile görüştüğü bildirildi. Görüşmenin ardından toplantının resmi açılış törenine katılan Orgeneral Akar'ın, İtalya, İngiltere ve Romanya genelkurmay başkanları ile ikili görüşmeler yapacağı kaydedildi.

NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı kapsamında düzenlenecek oturumlarda, istikrarın yayılması faaliyetleri, NATO komuta yapısı çalışmaları, kararlı destek görevi ve KFOR harekatı konuları görüşüleceği belirtildi.