Genelkurmay Başkanı Akar'dan Soçi'ye kritik ziyaret

Rusya'ya giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Soçi'de Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov ile İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri ile üçlü toplantıda bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov ve İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenen üçlü toplantıda görüştü.

Görüşme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla yarın Soçi'de yapılacak "Suriye" konulu üçlü zirve öncesinde gerçekleşti.

Türkiye, Rusya ve İran Genelkurmay başkanlarının gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Görüşmede tarafların Suriye'deki mevcut durumu ele aldığı belirtilen açıklamada, terörist grupların yok edilmesi, gerilimi azaltma bölgelerinin güvenliğinin sağlanması ve siyasi çözüm sürecine geçişi kolaylaştırmak için atılacak adımların ana hatları ile görüşüldüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "İdlib'de gerilimi azaltma bölgesinde koordinasyonun arttırılması, Suriye'deki kalan DEAŞ ve El Nusra terör örgütü mensuplarının tamamen tasfiyesi konularında anlaşmaya varıldı" denildi.

Türkiye, Rusya ve İran'dan Antalya'da Suriye toplantısıTürkiye, Rusya ve İran'dan Antalya'da Suriye toplantısı

Putin ve Esad Moskova'da görüştüPutin ve Esad Moskova'da görüştü