Genelkurmay'dan Kubilay mesajı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, tarihte vuku bulmuş, ders niteliğindeki olayların genç kuşaklara aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, ''Geçmişte yaşanan olaylardan dersler çıkararak, ancak geçmişe takılıp kalmadan, geleceğimizin şekillendirilmesine, Devletimizin dünya devletleri arasında daha da yücelmesi ve yükselmesi için birlik ve beraberlik içinde, görevlerimize odaklı olarak daha çok çalışmamızın gerekli olduğunu düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu. 
 
Orgeneral Özel, Menemen olayının 82. yılı dolayısıyla TSK mensuplarına yayımladığı mesajında, ''Bugün, akıl ve sağduyudan yoksun, yönlendirilmiş bir grubun, halkının huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçimizi şehit etmelerinin ve tarihimize 'Menemen olayı' olarak geçen esef verici olayın 82'nci yılı'' ifadelerini kullandı. 
 
23 Aralık 1930'da Menemen'de meydana gelen olayın, kutsal değerleri kötüye kullanarak, halkı tahrik etmek isteyen gözü dönmüş, art niyetli bazı kişi ve grupların gerçek yüzlerinin görülmesi bakımından önemli olduğunu vurgulayan Özel, tarihte vuku bulmuş, ders niteliğindeki olayların, ayrıntılı ve doğru bir şekilde, sebep-sonuç ilişkisi kurarak genç kuşaklara aktarılmasını ve onlarda milli tarih şuurunun yerleşmesine katkı sağlanmasını gerekli bulduğunu kaydetti. 
 
Orgeneral Özel, şöyle devam etti: 
''Bu nedenle, geçmişte yaşanan olaylardan dersler çıkararak, ancak geçmişe takılıp kalmadan, geleceğimizin şekillendirilmesine, Devletimizin dünya devletleri arasında daha da yücelmesi ve yükselmesi için birlik ve beraberlik içinde, görevlerimize odaklı olarak daha çok çalışmamızın gerekli olduğunu düşünüyorum. 
 
Bu düşüncelerle elim ve esef verici olan bu olayı kınıyor, olayda hayatını kaybeden, şehadet mertebesine erişen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki Beyleri ve bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.''