General Electric'ten 'Uzaktan Tanı' eğitimi

GE Havacılık, havayolu müşterileri için ‘Uzaktan Tanı’ Eğitimi düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GE Havacılık, 16-18 Kasım tarihlerinde GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen ‘Uzaktan Tanı’ (Remote Diagnostics) eğitiminde GE uçak motorlarının veri ve analiz kapasitesini sundu. Uzaktan tanı sistemi, uçak motorlarının performanslarını takip ederek olası motor arızalarını henüz ortaya çıkmadan önce tespit ediyor.

Üç gün süren eğitime, Türk Hava Yolları, THY Teknik, Pegasus, Sun Express, Borajet ve ULS gibi 6 havayolu firmasının temsilcileri ile GE Türkiye Teknoloji Merkezi’nden toplam 25 mühendis katıldı. Türkiye’de üçüncüsü düzenlenen bu eğitim, mühendislere filolarını yönetmek için uçak motorunun sağladığı verilerin nasıl analiz edileceğini öğretti.

Temelde havayolu güç sistemleri mühendislerine yönelik olarak düzenlenen 20 saatlik eğitim, GE Havacılık’ın Cincinnati’de bulunan Filo Destek Müdürü William Tejada tarafından verildi. Katılımcı mühendisler, motor performansı ve motor arıza takibi konusunda bilgilerini güncelleme imkanı buldular. GE ve ortaklarının ürettiği motorların operatörleri ile GE Havacılık’ın uçak motoru konusundaki yetkin uzmanlarını bir araya getiren eğitim, grubun yeni fikir ve deneyimleri paylaşmasına ve mevcut ve gelecekteki potansiyel konuların tartışılmasına olanak yarattı. Eğitim sonunda ise tüm katılımcılara sertifikaları teslim edildi.

Türk havacılık sektörü hızlı bir büyüme gerçekleştiriyor. Sektörün, 2034 yılı itibarıyla Türkiye’nin havayolu yolcu sayısı açısından dünyada ilk 10’a girmesi bekleniyor. Uçuş sayısının da 2019 yılına dek yıllık yüzde 7 artış göstermesi bekleniyor. Bu nedenle ülkemizde hızla büyüyen endüstriye ve artan uçak filolarının yönetimine profesyonellerin hazırlıklı olmasını sağlamak açısından havacılık alanındaki eğitimler büyük önem taşıyor.