General Motors 1,54 milyar dolar kar etti

GM, geçen yıl ikinci çeyreğe göre ise gelirleri yüzde 44 artarak 33,2 milyar dolar oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DETROIT- ABD'li otomobil üreticisi General Motors (GM) bu yılın ikinci çeyreğinde 1,54 milyar dolar net kar etti.

Yılın ilk üç ayında vergi ve faiz öncesi 1,82 milyar dolar kar eden şirket, ikinci çeyrekte vergi öncesi karını 2,03 milyar dolara çıkardı.

Şirketin geçen yıl ikinci çeyreğe göre ise gelirleri yüzde 44 artarak 33,2 milyar dolar oldu.

Bu yılın ilk çeyreğinde 1,07 milyar dolar net kar eden şirket, geçen yıl söz konusu çeyrekte 5,98 milyar dolar zarar etmişti.

ABD'li otomotiv devi GM, geçen yıl iflas korumadan çıkmıştı. Şirket, bu tarihten itibaren ABD'de 65 binden fazla kişiyi işten çıkarmış, maliyetleri kısmak için fabrikalarını kapatmıştı. GM, Saab ve Hummer'ın da içinde bulunduğu birçok otomobil markasını da satmıştı.

Şirket Başkan Yardımcısı ve Üst Mali Yöneticisi Chris Liddell, yaptığı açıklamada, ilerlemeden memnun olduğunu ifade ederek, tasarruf disiplininin korunduğunu ve iki çeyrek üst üste karlılığın ve nakit akışının sağlandığını kaydetti.

Öte yandan, şirkete yakın bir kaynak, GM'nin halka arz miktarını 12 milyar dolardan 16 milyar dolara çıkarmayı planladığını belirtti.

Halka arzın bu miktarda gerçekleşmesi durumunda, Visa'nın 19,7 milyar dolarlık halka arzının ardından, ABD tarihindeki en büyük ikinci halka arz olacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir