George Lois, alldesign 2013 için İstanbul'a geliyor!

İstanbul, tasarım dünyasının dâhilerini ağırlayacağı 2 günlük bir tasarım buluşmasına hazırlanıyor!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Aralık ayı boyunca avantajlı biletleri satışta olan ve  22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek olan alldesign 2013,  hayatımızın her alanına yön veren yaratıcı endüstrilerin ele alınacağı bir eşi benzeri olmayan bir tasarım buluşması !alldesign 2013'te kendi dalının dünya çapındaki uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak.   Darren Aronofsky, Tina Earnshaw, Stefan Sagmeister, Claude Challe, Es Devlin ve Ron Arad gibi tasarım dünyasının dâhilerini ağırlayacak olan alldesign 2013'ün bir sürpriz ismi de George Lois!

Mad Men dizisine ilham verdiği söylenen ve tasarımları MOMA'da sergilenen ikonik reklamcı, sanat yönetmeni, yazar ve tasarımcı George Lois, Amerika Reklamcılık Federasyonu onur listesinde yer alıyor ve Amerika'nın gelmiş geçmiş en başarılı reklamcılarından biri olarak tanınıyor. Sıradışı tarzıyla reklamcıları kuşaklar boyu etkileyen George Lois'in yeni kitabı 'DAMN GOOD ADVICE  da geçtiğimiz günlerde Türkiye'de satışa çıktı. Efsanelerin yaratıcısı, reklam sektörünün süper kahramanı ve dahi olarak tanınan Lois yaratıcılıkla ilgili tavsiyelerini ve sektördeki deneyimlerini yeni kitabı Olağanüstü Tavsiyeler(yetenekli kişiler için!) ile paylaşıyor.

'Esquire' dergisi için yaptığı toplam 92 farklı kapak tasarımıyla 60lı yıllarda Amerika'ya damgasını vuran Lois, dönemin farklı alanlarından önemli isimler olan Andy Warhol, Muhammed Ali ve Richard Nixon'ı tartışma yaratacak şekilde kapak yapmıştı. Lois'in Esquire için yaptığı 32 kapak tasarımı 2008 yılında Museum of Modern Art'ta sergilendi.

New York magazine'in 'New York' ekinin konsept ve prototipinin yaratıcı olan Lois, "I Want My MTV” kampanyasının da yaratıcısı. Tommy Hilfiger'ın ilk reklam kampanyalarının da tasarımcısı olan Lois'in VH1'ın tanıtımı ve lansmanına da büyük katkıları oldu. Aralarında Robert Kennedy'nin de yer aldığı 4 Amerikan Senatörü de müşterileri arasında yer aldı.

Kariyerinde Xerox, ESPN, MTV, VH1, Tommy Hilfiger ve USA Today gibi markaların sayısız kampanyasına imza atan Lois, 20.yüzyıla damgasını vuran fikirlerini alldesign İstanbul'da paylaşacak.
Rolling Stones, David Byrne,  Lou Reed gibi isimlere yaptığı albüm kapaklarıyla efsaneleşmiş , grafik tasarımın rock star'ı olarak gösterilen , 2 Grammy Ödüllü Stefan Sagmeister  da alldesign 2013 için İstanbul'da olacak!

alldesign 2013'ün bir sürpriz ismi de Stefan Sagmeister!  Stefan Saigmeister, grafik tasarımın rock star'ı olarak gösterilen, yaşayan en yaratıcı insanlardan biri. 1962 Avusturya doğumlu olan grafik tasarımcı ve tipograf Stefan Sagmeister, New York'ta  Sagmeister & Walsh Inc adlı şirketin sahibi. Lou Reed, The Rolling Stones, David Byrne, Aerosmith, OK Go, Pat Metheny gibi isimler için albüm kapakları tasarlamış olan Sagmeister'ın biri 2005, diğeri de 2010 yılında aldığı 2 Grammy ödülü bulunuyor. Bunlardan ilkini Talking Heads adlı grubun  "Once in a Lifetime”' albümünün özel sınırlı edisyonunun kapak tasarımı için alan Sagmeister, ikincisini ise David Byrne ve Brian Eno'nun "Everything That Happens Will Happen Today" adlı albümünün kutu tasarımı ile kazamıştı. Sagmeister'in diğer bilinen işleri arasında Rolling Stones'un The Bridges to Babylon adlı albümünün kapak tasarımı, Lou Reed'in Ecstacy ve Set the Twilight Reeling albümlerinin kapak tasarımları, Aerosmith grubunun Nine Lives adlı albümünün kapak tasarımı, David Byrne'in The Distance to Here ve Feelings albümlerinin kapak tasarımları bulunuyor.

Stefan Sagmeister, Viyana'da grafik tasarım okuduktan sonra, New York Pratt Institute'ta tam burs ile eğitimini sürdürdü. Tasarım kariyerine 15 yaşında Avusturyalı gençlik dergisi Alphorn'da başladı. 1991 yılında Hong Kong'a taşındı ve Leo Burnett'in Hong Kong tasarım ekibi için çalışmaya başladı. 1993'te New York'a döndü ve 1994 yılında Sagmeister Inc. adlı kendi şirketini kurdu,  Rolling Stones, HBO, Guggenheim Müzesi ve Time Warner gibi farklı müşterilerine tasarımlar yaptı.  Stefan Sagmeister'in, David Byrne ve Lou Reed gibi müzisyenlerle de uzun süreli işbirliği bulunuyor. Sagmeister halen New Yor'taki School of Visual Arts'da da eğitmenlik yapıyor. Stefan Sagmeister'in " Things I have learned in my life so far” adlı bir de kitabı bulunuyor. Sagmeister bu kitabında hayatı boyunca öğrendiklerini yaratıcı tipografilerle bir araya getirmiş.