Gevşeme eğilimli yatay seyir hakim

İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans 145 puan düşüşle 71.397 puandan tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans 145 puan düşüşle 71.397 puandan tamamlandı.

Dış piyasalardaki zayıf görünüm, etkisini yurtiçi piyasada da gösteriyor. Dün özellikle ikinci seansta yükseliş kaydeden borsada bugün ise temkinli duruş sergileniyor. Yurtdışındaki kararsız görünüm, yurtiçinde de yatay seyir izlenmesine neden oluyor. Avrupa'da İrlanda ve Portekiz'e yönelik endişeler devam ederken, Çin'in ekonomiyi soğutma önlemleri alacağını açıklaması bu tabloda önemli rol oluyor.

Bugünkü açılışını 40 puan düşüşle 71.503 puandan gerçekleştiren borsada en yüksek 71.665 seviyesi test edildi. Satışlarla yeniden gevşeyen piyasa en düşük seviye olarak da 71.259’u gördü. İlk seans 194 puan eksiyle 71.145 puandan kapanırken, 1 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Öte yandan döviz piyasasında Euro/Dolar paritesine bağlı hareketine devam eden Dolar/TL, 1.41 seviyelerinde yatay seyrediyor. Dolar/TL'de bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4110/1.4135 düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.4110 liradan el değiştiriyor. Euro ise 1.9480 liradan alıcı buluyor.

Yeni haftaya geçen haftaki kazanımlarını koruyarak pozitif havada başlayan tahvil-bono piyasasında ise bayram tatili öncesi hafif kar satışı görülüyor. Gösterge kıymet salı gününü yüzde 7,65 bileşik seviyesinden sonlandırırken, yarın yapılacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde, 8 Ağustos 2012 vadeli kıymet yüzde 7.70 bileşik seviyesinde seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir