Gezi Parkı olayları "çözüm süreci"ni engellemeye yönelik

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA/VAN - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'da iki yıl önce yaşanan depremlerin ardından evleri ağır hasar gören kiracılar ile mülkiyet sorunu nedeniyle hak sahibi olamayan vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yaptırılan konutların kura çekim törenine katıldı.

İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda düzenlenen törende konuşan Atalay, hükümetin depremde Van'a 5 milyar lira harcadığını ve 110-120 bin liraya mal olan bir konutu depremzedelere 75 bin liraya verdiklerini ifade etti.

Atalay, konutların yüzde 30-35'nin sübvanse edildiğini ve 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl taksitle verildiğini hatırlatarak,  "Bu sadece depremzede vatandaşlarımız için geçerli. İnşallah bu şekilde Van, Erciş ve köylerimizde depremle ilgili çalışmaları tamamlamış olacağız" diye konuştu. 

Gezi Parkı eylemleri ve çözüm süreci

Son günlerde İstanbul'da ve bazı illerde yaşanan Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Atalay, olaylara Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin pirim vermediğini bildirerek, bölge halkına teşekkür etti.

İnsanların, Van depreminde olduğu gibi el ele, gönül gönüle vermesi gerektiğinin altını çizen Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu işlerin içinde bulunan ve bu analizleri iyi yapanlardan biri olarak diyorum; bu olayların, gezi parkı ve diğer olayların, çözüm sürecini engellemeyle büyük ilgisi vardır. Bunu bilin. Türkiye, şu anda en büyük sorununu çözüyor. Çözüm süreci çalışmaları iyi gidiyor, verimli ilerliyor. Hükümet olarak bu konuda kararlıyız. Son zamanlarda kafa karıştırmak isteyenler var. AK Parti olarak ne yaptığımızı biliyorsunuz. Ülkemizde, Milli Kardeşlik Projesi ile aramıza fitne sokmak isteyenlerin fitnelerini engellemek için çok çalıştık. Red, inkar politikalarını bir kenara ittik. Terör bahanesiyle vatandaşlara yapılan hıksızlıklara karşı çıktık. Devlet, bugün kendisiyle hesaplaşıyor, 'geçmişte ne hatalar yaptık' diye. Her kültür, renk, insan değerli. Vatandaşlarımız kendi değerleri ile ülkemizde huzur içinde yaşayacak. Biz de bunun için çalışıyoruz. Hiç kimse ötekileştirilemez. Bunu en iyi Vanlılar biliyor. Bunların planlarını boşa çıkaralım. Terörle varılacak hiçbir yerin olmadığını herkes biliyor.

Hükümetimiz, demokratikleşme konusunda atılması gereken adımları atıyor ve atmaya devam edecek. Ama bu süreç aynı zamanda herkesin imtihanıdır. Bu samimiyet testidir, güven testidir. Hükümet olarak samimiyiz, kararlıyız ve İnşallah bu sorunlarımız bitecek. Huzur devam edecek. Ama herkese düşen görevler var. Biz her kesimin partisiyiz. Etnik siyaset yapmıyoruz. Biz Türkiye'nin partisiyiz."

Kura çekiminin akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.