Gezi’nin yıldönümünde müdahale sürdü

Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde İstiklal Caddesi'nde toplanıp Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruba polis gazlı müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda çok sayıda gösterici ile 4 polis memuru yaralanırken, 120 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle Taksim başta olmak üzere İstanbul ve çevresinde polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Meydana çıkan bütün yollar kapatıldı. Anadolu'dan Avrupa yakasına geçen vapurlar emniyet nedeniyle iptal edildi.

Akşam saatlerinde Taksim civarında yoğunlaşan bazı gruplar meydana doğru yürümek istedi. Polis, grupların dağılması için biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Bu sırada polis ekipleri bazı kişileri gözaltına aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polislere tepki gösterdi. Tanal ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İstiklal Caddesi'nde belirli aralıklarla güvenlik barikatı oluşturan polis ekipleri, ara sokaklardan caddeye girişlere izin vermiyor. Polis helikopteri de bölge üzerinde güvenlik uçuşu yapıyor. 

İlk müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan göstericilerle polisin kovalamacası sürüyor.

16 kişi gözaltına alındı

Sloganlar eşliğinde Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan bir grup, polis ekipleri tarafından uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan gruptan 16 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy'de de Altıyol, İskele Meydanı ve Haydarpaşa ile çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Haydarpaşa Garı'nda toplanan bir grup, tulum, gitar ve tef eşliğinde şarkı söyledi. Bir süre burada eğlenen gruptakiler daha sonra dağıldı.

Okmeydanı'nda bir grup yolu trafiğe kapattı 

Okmeydanı'nda, Şark Kahvesi mevkisinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup da Piyalepaşa Caddesi'ne doğru yürüdü. Caddeyi trafiğe kapatan ve barikat kuran gruptakiler, çeşitli sloganlar attı. 

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan eylemcilere müdahale edildi. Ara sokaklara dağılan gruptakiler, polise molotofkokteyli, havaifişek ve taşla karşılık verdi. 

Caddedeki barikatı kaldıran polis, güvenlik nedeniyle yolu trafiğe açmadı.

Kızılay'da polis müdahale etti

Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle göstericiler Ankara-Kızılay Meydanı'nda toplandı. Kızılay Meydanı'nı trafiğe kapatan gruba polis dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Polis, uyarılara uymayan gruba daha sonra tazyikli suyla müdahale etti.

Güvenlik güçleri, meydan ve sokaklarda toplanan gruplara zaman zaman tazyikli suyla müdahaleye ediyor. 

Öte yandan Kuğulu Park'ta toplanan ve Olgunlar Caddesi'ndeki Madenci Anıtı'na yürüyen grup, bir süre bekledikten sonra dağıldı.

Adana'da gösterici TOMA'nın üzerine çıktı

asdddd.jpg

Adana'da da Gezi Parkı olaylarının birinci yılı dolayısıyla izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti.

Baro Başkanı Mangücek Çıtırık ve Tabip Odası Başkanı Neslihan Önenli Mungan, Atatürk Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yaptı. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de gruba destek verdi.

Polis ekipleri, açıklamanın ardından Atatürk Caddesi'nde yürümek isteyen gruptakileri dağılmaları konusunda uyardı. Uyarıya rağmen yürüyüşe geçen gruba, biber gazı ve TOMA'lardan tazyikli su ile müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan göstericilerden biri, TOMA'nın üzerine çıkarak, araçtan su sıkılmasını engellemeye çalıştı. Araçtan indirilen gösterici ile polise taşla saldıranlardan bazıları gözaltına alındı.

Caddedeki bir binadan, polis ekiplerine havai fişek ve sandalye atıldı.

Bu arada, Milletvekili Develi, gözaltına alınanların bırakılmasını isteyince, polisle bir süre tartıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir