Giresun'da ambalajsız şeker yasaklanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
GİRESUN - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kahvehanelerde ambalajsız şeker kullanımını kaldırmak amacıyla çalışma başlatacaklarını bildirdi.
Vali Şahin, valilik toplantı salonunda "AB Kırsal Kalkınma Destekleri Giresun'da Yatırımcısıyla Buluşuyor" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, kahvehanelerde 'tek şeker' uygulamasının ardından 'ambalajlı şeker' uygulamasını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Ambalajsız şekerlerin hijyen kurallarına uymadığını ve halk sağlığı için olumsuz bir durum teşkil ettiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çayı tek şekerli içen bir vatandaş kahvehanenin garsonunu çağırıyor, oğlum gel şu şekeri al diyor ve garsonun avucuna koyuyor. Garson da avucundan çayları getirdiği tepsisine aktarıyor, sonra tepsiyi götürüyor şekerleri tekrar avuçluyor şeker tepsisine koyuyor. Tepsideki şekerleri yine bardaklarına koyuyor ve servis yapıyor. Hijyen kurallarına uymamız lazım. Artık şekeri de ambalajlı kullanacağız. Ambalajsız şeker Giresun'un kahvehanelerinde olmayacak, bunu da bitireceğiz. Merdivenleri şu anda adım adım çıkıyoruz. Önce tek şeker ondan sonra ambalajlı şeker. Tek ve ambalajlı."
 
Tuzluk denetimleri artacak
 
Şahin, tuz kullanımının azaltılması amacıyla genelge yayımladıklarını hatırlatarak, "Tuz işi tutmadı ama onu da tutturacağız. Hala lokantalarda ve restoranlarda maalesef tuzluklar masalarda duruyor. Bunu biliyorum. Bundan sonraki denetimlerde cezai müeyyide geldiğinde emirlere riayetsizlikten işletme sahipleri herhalde bu işi göz ardı etmeyeceklerdir" dedi.