Giresun'da hayatını kaybedenler toprağa verildi

Giresun'da helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Tuğgeneral Doğru'nun eşi ve kızı ile Jandarma Yarbay Şahin ve eşi Nihal Şahin toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Giresun kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Tuğgeneral Doğru'nun eşi ve kızı ile Jandarma Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin son yolculuklarına uğurlandı.

Giresun kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi ve kızının cenazeleri, Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verildi.

Zile Devlet Hastanesi morgundan alınan Nuran (49) ve 4 yaşındaki kızı Berrin Doğru'nun naaşları, Kaymakamlık önündeki tören alanına konuldu. Şükran Nurdan ve Nihal Doğru, anne ve kız kardeşlerinin Türk bayrağıyla örtülü tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Berrin Doğru'nun ablaları, "Kalk, Allahım ne olur bir mucize, kardeşimi geri ver. Bir mucize olsun. Bu son şansın." diyerek ağladı.

20160707-2-17900342-12016350,et5dicbnbeqfos7t7gvftw.jpg

Kılınan namazın ardından anne ve kızının cenazeleri, Asri Mezarlık'ta defnedildi.

Cenaze törenine merhum anne ve kızının yakınları, Tokat Valisi Can, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Tokat Milletvekilleri, Coşkun Çakır, Aslan, Celil Göçer ve Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin için Ankara'da tören

Jandarma Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Düşen helikopterde hayatını kaybeden Şahin çifti için Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

weweewe.jpg

Cenazeler, namazın ardından askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Top arabasından cenaze araçlarına nakledilen cenazeler, toprağa verilmek üzere Pursaklar Altınova Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazeye, Şahin çiftinin ailesi ve yakınları ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Yılmaz'dan yaralı pilota ziyaret

Düşen askeri helikopterin yaralı pilotu üsteğmen Yüksel Kandemir, Sivas'ta tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı İzmet Yılmaz'a kazayla ilgili olarak, 'Biz elimizden geleni yaptık' dedi.

Bayramlaşma programı için kente gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun'un Alucra İlçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören yardımcı pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir'i ziyaret etti. Pilot Kandemir'in babası Aydoğan ve annesi Günay Kandemir ile bir süre sohbet eden Yılmaz, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, daha sonra yoğun bakım ünitesine geçerek tedavisi devam eden Kandemir ile bir süre sohbet etti.

070720161853293238486_2.jpg