Giresun'da şantiyede patlama

Giresun'da şantiyede yıldırım düşmesi sonucau patlama meydana geldi, ölü ve yaralılar var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Giresun'un Güce ilçesinde, bir şantiyede yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen patlamanın ardından oluşan heyelanda, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi

Alınan bilgiye göre, ilçenin Gelivera Deresi üzerinde bir şirket tarafından yaptırılan Akkaya 2 hidroelektrik santralinin, güvenlik deposuna yıldırım düştü.

Yıldırım düşmesi sonucu, depoda patlama meydana gelirken, patlamayla birlikte bölgede heyelan oluştu.

Heyelanda, olay yerinde bulunan bir kamyon ile minibüs toprak altında kaldı.Kamyon ve minibüste insanların bulunduğu, olayda ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Olay yerine, Giresun'dan çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibinin hareket ettiği belirtildi.

Vali Taşkesen: heyelan altındaki 3 kişiyeulaşılmaya çalışılıyor

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Güce ilçesinde bir şantiyeye yıldırım düşmesi sonucu oluşan heyelanda, toprak altında kalan minibüsteki 3 kişiye ulaşılmaya çalışıldığını belirtti.

Taşkesen, yaptığı açıklamada, Güce ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, şantiyeye yıldırım düştüğünü ve yıldırım düşmesi sonucu patlama meydana geldiğini ifade ederek, "Patlamayla birlikte bölgede heyelan oluştu. Bu heyelanda bir minibüs ile bir kamyon toprak altında kaldı" dedi.

Olay yerinden 2 kişinin yaralı olarak çıkartıldığını belirten Taşkesen, "Yaralıların sağlık durumları çok iyi. Bir kişi ayakta tedavi edildi. Diğer yaralı ise Espiye Devlet Hastanesinde tedavi altında tutuluyor. Toprak altında kalan minibüsün içerisindeki 3 kişiye ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Taşkesen, minibüstekileri kurtarmak için yapılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini, bölgede toprak ve taş kaymalarının sürdüğünü bu nedenle ekiplerin çok titiz bir çalışma yaptığını kaydetti.

Taşkesen, olay yerinde çok sayıda arama kurtarma ekibinin bulunduğunu da ifade etti.