Global'de ilk 4'de giren Dominos Türkiye, Doğu Avrupa'nın yönetimine talip

Aslan Saranga, "Hem Vakko hem BİM gibi bir markayız. Her gelir grubuna hitap edebiliyoruz. 2017'de hem Avrupa'da hem Ortadoğu'daki en büyük pizza zinciri olmak istiyoruz" hedefini koydu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Gamze Şener

İSTANBUL - Domino's Pizza 2017 yılında 600 şube hedefine ulaşabilmek için ürün ve inovasyon köprüsü kuracak. Türkiye'deki büyümeye ek olarak çevre ülkelerdeki Domino's Pizza yönetimine de talip olduklarını söyleyen Domino's Pizza Genel Müdürü Aslan Saranga, "Türkiye Domino's Pizza içinde önde gelen ülkelerden biri. Artık know-how'ı dışarı verir hale geldik. 2017'de hem Avrupa'da hem Ortadoğu'daki en büyük pizza zinciri olmak istiyoruz. Belki başka yerlerdeki Domino's Pizza'nın da yönetimini alabiliriz. Bu anlamda çalışmalarımız var. Daha çok Doğu Avrupa bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'de görmediğimiz kriz kalmadı. Global süreç bizi korkutmuyor" diye konuştu.
 
Yıl sonunda 300 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Saranga, Türkiye Domino's Pizza'yı "Hem Vakko hem BİM gibi bir markayız. Her gelir grubuna hitap edebiliyoruz. Böyle bir lüksümüz var" sözleriyle tanımladı. Domino's Pizza Türkiye'nin, dünyadaki en önemli 3-4 pazardan biri olduğunun altını çizen Saranga, sektörün gelecekteki gelişimiyle ilgili ise şunlar söyledi: "Türkiye'ye dünyada başarılı olmuş tüm markalar geldi. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde yeni marka gelmesinden çok, olan markaların daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Hepsi inovasyon yoluna gitmek zorunda kalacak. Et ürünlerine talep şu anda çok olsa da sağlıklı ürün talebinin artacağını düşünüyorum."

aslansaranga.jpg

[PAGE]


 
Gece siparişleri yüzde 20'ye çıktı
2012'nin başında yaklaşık 60 restoranın şu anda ise 185 restoranın gece 2 ile 4 arasında kapandığını hatırlatan Saranga, "Bunu yapan başka markalar da var. Bunun daha da artacağına inanıyorum. Çünkü hem aile yapısı hem de yemek yeme düzeni değişti. Bu işe ilk başladığımda satışlarımızın yüzde 70'i akşam yemeğindendi. Şu anda akşam yüzde 50'lere düştü, saat 10'dan sonraki satışlarımız ise yüzde 20'ye çıktı. Üniversitelerden gece geç saatlerden çok sipariş alıyoruz. Bu yemek yeme alışkanlıklarının ve aile düzeninin değiştiğinin bir göstergesi."
 
Bizim için gerekirse 30 kilometre yol gelmeliler
Domino's Pizza'nın Ürün Geliştirme ve İnovasyon Direktörlüğü'nün üstlenen Uğur Volkan Uysal da "Yapacağımız ürünler o kadar özel olmalı ki müşterimiz gerekirse 30 kilometre gelip, bizim ürünümüzü yemek istemeli" diyerek inovasyona dikkat çekti. Uysal, Domino's Pizza'nın 2017 yılında 600 şube kurma heyecanına ortak olmak istediği için Domino's'a geçtiğini belirtti.
 
Sağlıklı beslenmek brokoli yemek değil
Dünyada gelişen trendlerden de bahseden Uysal, tüm firmaların tüketicinin neye ihtiyacı olduğunu ve en çok neyi istediğini araştırdığını ifade ederek, "Son yıllarda trendlere baktığımızda, insanlar artık sağlıklı, lezzetli aynı zamanda çok vakit kaybetmeden doyabilecekleri yerler arıyorlar. Sağlıklı beslenmek haşlama brokoli yemek değil. Bence önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu algı yıkılacak. Brokoli yemeden de sağlıklı beslenilebilir" dedi.
 
Mangal pizza beğeni rekoru kırdı
Tüketicinin sık aralıklarla değişiklik istediğini belirten Domino's Pizza Genel Müdürü Aslan Saranga, "Bizim gibi firmaların artık bir ürün çıkarıp 10 yıl satma gibi bir lüksü yok. Beni daha çok para kazanmak değil, daha çok yenilik heyecanlandırıyor. Mesela Ramazan'dan bu yana domates çorbası satıyoruz. Eylül ayında da mangal pizza çıkarıyoruz" açıklamasını yaptı. Şirket içinde de yerelleşmenin ve yeni fikirlerini desteklendiğini kaydeden Saranga, "Yapığımız araştırmalarda Türk insanın bir pizzada öncelikle et aradığını gördük. Mangal da bizim kültürümüzün vazgeçilmezi olduğu için mangal pizza fikri çıktı. Üzerinde, et, köfte, sucuk, yeşil biber ve cherry domates olmak üzere 5 çeşit ürün olacak. Müşteri beğenileri 80 puanın üzerinde çıktı. Bu, bugüne kadar çıkan en yüksek orandı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir