Gökçek: 'Fahiş fiyata satılan arsalar'a itimat etmeyin

Gökçek, Güneypark ve fuar alanıyla ilgili yüksek fiyattan arsa satışı yapmak isteyen emlakçılara karşı uyarıda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Güneykent'in nerede olduğunu bilmeden vatandaşları aldatarak, fahiş fiyata arsa satıldığı duyumları aldıklarını ifade ederek, kimsenin bu kişilere itimat etmemesini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Gökçek, başkentlileri, son günlerde Güneypark ve fuar alanıyla ilgili yüksek fiyattan arsa satışı yapmak isteyen emlakçılara karşı uyardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ankara'nın en büyük vizyon projelerinden 500 bin kişinin yaşam alanı olacak Güneykent Projesi ve Akyurt'ta yapılacak fuar alanıyla ilgili arsa spekülatörlerinin iş başında oldukları bilgisini aldıklarını belirten Gökçek, "Güneykent'in nerede olduğunu bilmeden vatandaşları aldatarak, fahiş fiyata arsa satıldığı duyumları alıyoruz. Kimse bunlara itimat etmesin. Aynı şekilde dev fuar alanıyla ilgili de şikayetler alıyoruz. Hatta inanılmaz şeyler duyuyoruz. Böyle şeylere asla aldanmayın. 'Güneykent projesi buradan geçecek' diyen bu kişilere aldanıp, 1 yerine 5 ödemeyin" uyarısında bulundu.

Fuar alanı seneye bitecek

Fuar alanıyla ilgili hukuki sorunları çözmek için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında bir toplantı düzenlediklerini hatırlatan Gökçek, şunları belirtti:

"Hangi formülle bir an önce inşaata başlarız, hangi formülle süratli olur bunları konuştuk. Birkaç alternatif var ama kesin kararı düzenlenecek toplantıların ardından vereceğiz. Fuarın yapılacağı alanı Maliye Bakanlığı belediyeye, belediye de kamu kurum ve kuruluşlarından oluşan şirkete devredecek. Kesin sonuç toplantıların ardından belli olacak. Bir aya kadar arazi meselesini hallederiz, ondan sonra da proje hazırlanacak ve 3-4 aylık bir ihale süreci başlayacak. Bu süreyi istesen de öne çekme şansın yok. Bu yıl sonuna kadar ihale inşallah yapılmış olur, 8. ayın ortalarında da fuar alanı biter."

Fuar alanının prefabrike bir yapı olmasının gerektiğini de belirten Gökçek, yapının 12 metre yüksekliğinde, aralıklı taşıma kolonlarıyla ayakta duran boş bir alan olacağını kaydederek, sanayicilerin de gelip burada stant kuracaklarını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir