”Gökçek dünyada kendi yoluna kira ödeyen tek başkan”

SHP Genel Merkezi, Ankara'daki bir yola bedeli olarak 80 bin dolar ödendiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - SHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "dünyada kendi yoluna kira ödeyen tek belediye başkanı" olduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hukuki sorunları çözmeden, kimseyle görüşmeden, anlaşmaya gerek duymadan, plansız ve programsız davranmayı alışkanlık haline getirdiği savunuldu.

Başkentteki yol genişletme çalışmaları sırasında yaşanan soruna değinilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ankara'da kiralık bir yol var. Mal sahibi Rusya Federasyonu. Kiracı Ankara Büyükşehir Belediyesi. Kira bedeli 80 bin dolar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yeni bir beceriksizlik rekoru kırarak, dünyanın kendi yoluna kira ödeyen tek belediye başkanı unvanını kazandı.

Mülkiyet yapısına bakmadan yol genişletme inşaatına girişti ama yol geçirmek istediği alan çaresiz bir vatandaşa değil Rusya Sefaretine aitti. Kendi yarattığı soruna bir çözüm de getiremedi ve Rusya Federasyonu'na Ankaralıların parasıyla yol kirası ödemeye başladı."

Açıklamada, 1970'li yıllarda Vedat Dalokay'ın belediye başkanlığı döneminde de benzer bir sorunla karşılaşıldığı, Dalokay'ın Polonya Büyükelçiliği ile protokol yapma yoluna gittiği ve yolun "hiç kimseye para ödenmeden" kullanılmasının sağlandığı ifade edildi.