”Görev sürem bitene kadar buradayım”

Yıldırım, "Burada bir suç işlenmişse bunun sebebi de benim, bunu kabul ediyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında istifa etmeyeceğini açıklayarak, "Görev sürem bitene kadar buradayım." dedi. Yıldırım, şampiyonluğun kaybedilmesiyle ilgili olarak "Burada bir suç işlenmişse bunun sebebi de benim, bunu kabul ediyorum" dedi.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli yöneticiler, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor beraberliğiyle kaçan şampiyonluğun ardından Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında ilk kez medyanın karşısına geçti. 

"İstifa ediyoruz dedik mi?"

Herhangi bir kaybın sonunda kamuoyunda, "Aziz Yıldırım, istifa ediyor, gidiyor" şeklinde bir olgu oluştuğunu belirterek sitemkar konuşan Yıldırım, "Benim hiçbir şeyden şikayet etme hakkım yok mu yani. Derdimi birine söyleme hakkım yok mu? Ben hiçbir şey söylemeyecek, konuşmayacak mıyım? Basına veya yetkili bir kuruma 'istifa ediyoruz gidiyoruz' dedik mi?" şeklinde konuştu.

Konuşmasında medyaya sorular yönelten Yıldırım, "Yaşanan travmayı sizler yaşayıp biliyor musunuz?" diyerek, "Bu yalnız bizim başımıza gelecek bir olay değil. Deportivo Kulübü tarih boyunca hiç şampiyon olmamıştı. Penaltıyı dışarı atarak ilk şampiyonluklarını kaçırmışlardı. Spor içinde bu tip olaylar yaşanmıştır yaşanacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşmaları asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım yaparken, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve çok sayıda kongre üyesi,  toplantıyı salonda takip etti.

Üzüntülü olduklarını ifade ederek söze başlayan Yıldırım, hak etmedikleri davranışlarla karşı karşıya olduklarını belirtirken, "Pazar günü yaşanan maçın sonunda eğer biz topu üç direğin arasından geçirmiş olsaydık, bugün daha değişik şekilde hem basında hem Fenerbahçe taraftarında mutluluğu yaşayacaktık. Basın da Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun tefrikasını yayınlayacaktı. İçinde de öyle sanıyorum ki Aziz Yıldırım'ı vurgulayacaklardı. Aslında gelecek olan başarının ki bana göre bu da başarıdır. Bu başarının içerisinde yalnız ben yoktum. Samandıra'ya giden bütün yönetici arkadaşlarım vardı" diye konuştu.

Yıldırım, "Tabii ki başkan olduğum için yapılan her iyi şeyin olduğu gibi kötü şeyin de mesulü benim. Ben de olmalıyım. Eğer burada bir suç varsa ve suç işlenmişse bu suçlu ve sebebi benim, kabul ediyorum. Biz bu tip şeylerden kaçan, korkan insanlar değiliz" dedi.

"Kaleci Rüştü'nün Bursa'da yediği gol şaibeli"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'in kendileriyle oynayacak takımların futbolcularını arayarak, "Fenerbahçe'yi yenin" dediği iddiasında bulunarak, milli kaleciye sert tepki gösterdi.

Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün ekmeğini yiyenler ve kulüpten ayrılanların "Aziz Yıldırım düşmanlığı" yaptığını ileri sürerek, "Aziz Yıldırım bu kulübün bir neferidir, yarın gidecektir. Ömür boyu burada kalacak değildir. Bu kulüpten ayrılan sporcular Fenerbahçe şampiyon olmasın diye diğer kulüpteki sporcuları arayıp, onlara söyleyebiliyorlar. Kendi takımların iddiaları olsa "Kendi menfaatleri için bunu söylüyorlar' derim" şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı Rüştü'nün Kasımpaşalı ve Trabzonsporlu futbolcuları aradığını ileri süren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Beşiktaş kalecisi Rüştü, Kasımpaşalı futbolcuları arıyor 'Aman Fenerbahçelileri yenin', Ankaragücü antrenörüne mesaj çekiyor, 'Hadi sıra sizde' diyor. Trabzon'da kupa maçından önce oyuncuları arıyor, hadi bakalım Fenerbahçe'yi yenin' diyor. Kendisine haber gönderdim. İnşallah Bursa da iyi oynarsın da sana bir leke gelmez diye. Yorumcular söylüyorlardı. Şimdi de söylesinler. Serkan Kırıntılı, Murat Şahin, Ivesa bunlar hata yaptı, Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin 'ben bunları aramadım' desin. Neden arıyorsun? Beşiktaş kulübünün kalecisinin ne işi var bunlarla. O zaman Bursa'da yediği gol de bana şaibeli gibi geliyor. Daha ileri gitmek istemiyorum, ağzımdan kötü bir söz kelime çıkmasını istemiyorum. Ayıp denen bir şey var. Bana düşman olabilirsiniz ama Fenerbahçe camiasına olamazsınız ve 'Fenerbahçeliyim' de diyemezsiniz."

"Bakan Çelik'in söylemleri çok çirkin"

Aziz Yıldırım, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Trabzonspor maçı öncesi yaptığı açıklamaların çok çirkin olduğunu ifade ederek, "Sayın Bursalı bakanımız Faruk Çelik 'Lig şaibelidir, Fenerbahçe her şeyi ayarlıyor' diyordu. Fenerbahçe Denizli'de de bugün de bir şey ayarlamadı" dedi.

Trabzonspor maçında 15-16 pozisyonda 1 gol ürettiklerini, Trabzonspor'un 2 pozisyonda 1 gol attığını kaydeden Yıldırım, "Biz kimseyi suçlamadık. Topun canı istemedi. Emeğini akıtanları inkar etmeyeceğiz. Futbol takımından, kapıdaki bekçiden, antrenöründen, sportif direktörüne ve yönetici arkadaşlarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz. Bu spordur, söz verdim 'şampiyon olacağız' diye. Hem ligde, hem kupada son maça kadar getirdik ama olmadı. Sözümüzü yerine getirmek için mücadeleyi yaptık. Kimse bunu yapmadı diyemez.

Bursalı bakanın da söylemlerini çok çirkin buluyoruz. Siyasetin spora karışmaması gerekir. Bunun en önemli örneği de Sayın Başbakanımızdır. Hiçbir zaman siyaseti spora karıştırmamıştır. Bundan da örnek almalılar."

"Melih Gökçek karar vermeli"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ankaragücü ile yaptıkları maç öncesi açıklamaları nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e seslenerek, "Sayın Melih Gökçek artık karar vermeli. Ya siyasete devam etmeli ya da spor adamı olmalı. İkisini birden yürütmeye kalkarsa inanarak söylüyorum, önümüzdeki dönem Türkiye'de spor çok kötü yerlere gidecektir" dedi.

Yıldırım, Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e eleştirilerde bulundu.

Gökçek'in, Ankaragücü Kulübü Başkanı olan oğluna rahatlık vermediğini savunan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sayın Melih Gökçek artık karar vermeli. Ya siyasete devam etmeli ya da spor adamı olmalı. İkisini birden yürütmeye kalkarsa inanarak söylüyorum, önümüzdeki dönem Türkiye'de spor çok kötü yerlere gidecektir. Bu konuda karar aşamasına geldiğini bilmelidir. Çünkü kendi oğlunu başkan yaptığı bir yerde, ona rahatlık vermeli, o başkan, başkanlık yapabilmeli. Hiçbir sıfatı olmadan işine geldiği zaman Ankaragücü veya Ankaraspor'u koruyan, işine gelmediği zaman benim ilgim yok, idareciler bilir safsatasını ortadan kaldırmalıdır artık.

Bizim kanunumuzda belediyeler gelirlerini kulüplere aktaramazlar. Bugün Ankaragücü ve Ankaraspor, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gelirleriyle yaşamaktadır veya yaşatılmaya çalışılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sesleniyorum, rica ediyorum, İstanbul'da yapılan hafriyat dökme işlerini Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ihaleye girip almaya hazırız, bize verilmesini istiyoruz."

Siyaset ve sporun birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Sayın Gökçek hem Fenerbahçeliyim diyecek, ismini eski futbolcumuz Melih Kotanca'dan alacak. Sonra da diyecek ki 'önce can sonra canan ama Bursa şampiyon olsun'. Böyle Fenerbahçelilik olmaz. Daha çok şeyler söyleyeceğiz. Zamanı geldiğinde bu konuyla ilgili söyleyeceğiz. Sporu ve siyaseti ayırmalı birbirine karıştırmamalıyız" diye konuştu.

"Yıldırım benden özür dileyecek"

Gökçek'ten Yıldırım'a jet cevap geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Göreceksiniz Aziz Yıldırım, 3-5 gün sonra benden özür dileyecek" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, basın toplantısında, kendisiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Gökçek, Ankaragücü Yöetim kurulu Üyesi ve Basın Koordinatörü Avni Kavlak aracılığı"Göreceksiniz Aziz Yıldırım 3-5 gün sonra 'Melih Gökçek'e yanlış yapmışım' diyerek özür dileyecek" diye konuştu.

"Bu iddiaları ispat etsinler futbolu bırakırım"

Yıldırım'ın bugün düzenlediği basın toplantısında, "Sarı-lacivertli takımın rakipleri olan oyuncuları arayıp, Fenerbahçe'yi yenmelerini istemekle" suçladığı Beşiktaş'ın milli kaleci Rüştü Reçber, bu iddiaların ispat edilmesi halinde, yarın futbolu bırakacağını açıkladı.

NTV Spor'da canlı yayınlanan bir programa bağlanan Rüştü, "Böyle bir şey varsa ispat etsinler, ispat ederlerse yarın futbolu bırakırım" dedi.

Koca Fenerbahçe camiasının yanında kendisinin denizde bir kum tanesi olduğunu ifade eden Rüştü, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu engelleyecek gücünün olmadığını söyledi.

Rüştü Reçber, insanlarla özel konuşmalarının kimseyi ilgilendirmeyeceğini de dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunu yaparken, Fenerbahçe'nin başarısını engellemekle suçlanırsam, bunun hesabı verilmelidir. Bunu kendi takımımın çıkarı ve başka takım aleyhine de yapmam, Trabzonspor ve Kasımpaşa takımlarından arkadaşlarım var. Bu insanlara, şunu yapın, Fenerbahçe ile ilgili böyle düşünüyorum demem, bunları motive etmem söz konusu değildir, bunu açık açık belirtmek istiyorum.

Böyle bir şey ispat edilmek zorunda, bu büyük bir ithamdır. Büyük bir zan altında kalıyorum. Beni Fenerbahçe camiası ve Türk futbul camiası iyi tanır. Benim üzerimde en ufak bir leke oluşmasına müsada etmem. Gerekirse hukuksal olarak hakkımı ararım."

Rüştü, Ankaragücü Antrenörü Ümit Özat ile çok uzun yıllardır tanıştığını vurgulayarak, "Ben onunla konuşsam da, maç 3-0 bitmedi mi. Benim öyle bir isteğim olamaz. O zaten kendi takımının başarısı için uğraşacaktır" dedi.

Böyle bir şeyi yapmadığını ve buna ahlaki yapısının müsaade etmediğini kaydeden Rüştü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kasımpaşa, Trabzonspor ve Antalyaspor'dan bir çok arkadaşım var ama benim görüşmelerim bir takımın şampiyonluğunu engellemeye yetmez. Benim böyle bir gücüm olsa o sonuçların farklı olması lazım. Üzüldüm açıkçası, Fenerbahçe ekmek yediğim ve 12 yıl boyunca hizmet ettiğim bir yer. Böylesine suçlanmak beni üzdü. Hukuksal olarak da yapabileceğim bir şey varsa yapacağım."

"Hem üzülüyorum, hem gülüyorum"

Rüştü, başkan Aziz Yıldırım'ın, "O zaman Rüştü'nün Bursaspor maçında yediği golü de şaibeli görüyorum" sözleri üzerine de, yediği ilk golü anlatarak, "İbrahim Toraman arkadaşımız, benim sesimi duymadığı için kafayla vurduğu top çizgiye açıldı, topu takip ettim. Daha sonra penaltıya neden olmamak için geri döndüm, o anda kademedeki arkadaşlarımız anlaşmazlığa düştü. Rakip oyuncu da iyi bir vuruşla golü attı. Bu görüntüleri izleyenler iddiaya güler" dedi.

Rüştü, "Ben de hem üzülüyorum hem gülüyorum. Böyle şeylerle karşılaşmak, ithamlarla karşılaşmak çok üzücü" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir