Görevinden ayrıldı

İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City'de Mancini dönemi sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

LONDRA - İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City, menajer Roberto Mancini ile yollarını ayırdı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Manchester City'nin gelecek yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği belirtilirken, İtalyan teknik adamın bu sezon için belirlenen diğer hedeflerde başarısız olduğu kaydedildi.

Ligdeki son iki maçta ve Amerika'ya yapılacak yaz turunda takımın başında antrenör Brian Kidd'in bulunacağı ifade edildi.

Arap milyarder Şeyh Mansur'un sahip olduğu Manchester ekibi, 48 yaşındaki Mancini ile geçen sezon son haftada şampiyonluğa ulaşmış ve 44 yıllık özleme son vermişti. 2009 yılının Aralık ayında Mark Hughes'un yerine göreve getirilen İtalyan teknik adam, 2011 yılında Federasyon Kupası'nı kazanmıştı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde grubu son sırada tamamlayan Manchester City, ligde de şampiyonluk yarışından erken koptu. Manchester ekibi, cumartesi günü oynanan Federasyon Kupası finalinde ise Wigan Athletic'e son dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup oldu.

İngiliz basını, Mancini'nin yerine Malaga'nın Şilili teknik direktörü Manuel Pellegrini'nin göreve gelebileceğini iddia ederken, 59 yaşındaki Pellegrini, bu iddiaları yalanladı.