Görüntüler ortaya çıktı açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanlığından, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili "İddia edildiği şekilde delillerin karartılması asla söz konusu olmadığı gibi, bu müessif olayın aydınlatılması için tüm adli delillerin ve olay yeri civarındaki tüm kamera görüntülerinin toplanması sağlanmış, adli makamların talimatları polis ve jandarmamız tarafından yerine getirilerek olaya karışan kişi ve görevlilerin tespiti için gerekli bütün çalışmalar titizlikle yürütülmüştür" açıklaması yapıldı.

Korkmaz'ın ölümünün ardından toplanan delillere göre saldırının yapıldığı dakikalarda kameraların kayıtta olmadığı açıklanmıştı.

Bir açıklama da Elvan için

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Beyoğlu Kamu Hastaneleri  Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, olaylar esnasında yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın 15 Haziran'da kafa travması teşhisiyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatışının yapıldığı hatırlatıldı.

Ameliyat sonrası yoğun bakımda takip ve tedavisinin devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer alan 'Berkin Elvan'ın hastaneden çıkarılacağı veya tedavisine son verileceği' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.