Gösterge faiz 7 ayın zirvesinde

Devam eden satışlarla yüzde 8.65 bileşik seviyesine çıkan gösterge faiz son 7 ayın zirvesinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçinde faizdeki yükselişe karşın, hisse senetleri ve döviz piyasasında göreceli olumlu performans sergileniyor.

Yurtdışı endekslerde yükseliş trendi devam ediyor. Önemli bazı yurt dışı borsalarda son iki buçuk yılın zirveleri test edildi.

Yurtiçinde ise devam eden satışlarla yüzde 8.65 bileşik seviyesine çıkan gösterge faiz son 7 ayın zirvesine geldi.

Buna karşın faiz tarafındaki tedirginliğin aynı ölçüde hisse senedi ve döviz piyasalarında hissedilmediği görülüyor.

Dün 348 puan artışla 65.254 puandan kapanan İMKB, yeni güne 97 puan artışla 65.351 puandan başladı. Endeks şu ana kadar 65.339 – 65.455 puan aralığında işlem gördü. Hisse senetleri piyasasında şirket bilançoları yakından izleniyor.

Döviz piyasasında ise Dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.5790/1.5820, Euro/TL’de en iyi alış/satış 2.1543/2.1570 düzeyinde seyrediyorlar.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir