Gösterge faiz yüzde 8.3'e indi

MB kararı sonrası faiz cephesinde yabancı alımların da etkisiyle geri çekilme etkili oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükselişini bugün de sürdüren borsa 511 puan daha yükselirken, gösterge faiz yüzde 8.3'e kadar indi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizlerde bir değişiklik yapmazken yabancı para ve Türk Lirası zorunlu karşılık oranlarını kısa vadeli yükümlülükler için artırdı. Böylece piyasadan 1.4 milyar dolar ve 1.5 milyar TL likidite çekilmiş olacak.

MB kararı sonrası faiz cephesinde yabancı alımların da etkisiyle geri çekilme etkili oldu. Spot kapanışını yüzde 8.57'den yapan gösterge tahvilin faizi, valörlü işlemlerde yüzde 8.3 seviyesine kadar geriledi.

Hisse senetleri piyasasında ise gün genelinde dengeli seyir izlenirken seans sonuna doğru yukarı yönlü hareket bir miktar güç kazandı. Bugün en düşük 68.123 puanı test eden Bileşik Endeks, gün içi en yüksek seviye olan 68.565 puandan kapandı. İMKB'de gün sonunda 2.31 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Döviz piyasasında ise sabahki gevşeme eğilimi yerini toparlanmaya bıraktı. Kapalıçarşıda dolar 1.5190 liradan euro 2.21 liradan günü tamamladılar. Bu arada Euro/Dolar bugün 1.4649 sent seviyesine kadar yükseldi.

Diğer yandan altında hız kesmeyen talep, fiyatları yukarı çekmeye devam etti. Spot altının onsu bugün 1.509,2 dolarla yeni tarihi zirvesini gördü. Yurtiçinde ise cumhuriyet altını 492 liradan çeyrek altın 121 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir