Gözler Merkez Bankası'nda

Borsada ilk seans 321 puan artışla 68.375 puandan kapandı, faiz ve dolar gevşek görünüm sergiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Global piyasada olumlu hava etkisini sürdürürken, yurtiçinde gözler Merkez Bankası'nın faiz toplantısına çevrilmiş durumda. Erdem Başçı başkanlığında ilk toplantısını yapan MB Para Politikası Kurulu'nun faiz ve munzam karşılıkları ile ilgili alacağı karar merak ediliyor. Saat 14:00'te açıklanacak karar için piyasalardaki ağırlıklı beklenti ise faiz ve karşılıklarda bir değişiklik olmayacağı yönünde.

Küresel piyasada risk iştahının canlanmasıyla pozitif görünüm devam ederken, yurtiçi piyasada yükseliş trendi ivme kaybetmekle birlikte korunuyor. Dün yurtdışı borsalardaki yükselişlerin ardından  303 puan artışla 68.357 puandan yapan İMKB, seans genelinde dengeli bir görüntü sergiledi. Bileşik Endeks günün ilk yarısında 68.054 - 68.419 aralığında hareket etti. İlk seans 321 puan artışla 68.375 puandan kapanırken, 906 milyon lira işlem hacmi oluştu.

Tahvil-bono piyasasında yeni gün alım ağırlıklı yatay tablo ile başladı. Dün yüzde 8.62 bileşik seviyesine çıkan 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8.56 seviyesine geriledi.

Yurtiçi döviz piyasasında ise dolarda aşağı yönlü hareket sürüyor. Dolar/TL 1.5150 seviyesinde yer alırken, Euro/TL 2.2175 düzeyine yükselmiş durumda. Zirve denemelerine devam eden Euro/Dolar 1.46 sentin üzerinde işlem görüyor.

Öte yandan spot altın bugün 1.509,11 dolar ile yeni rekorunu kırdı. Kapalıçarşıda ise şu sıra cumhuriyet altını 475 liradan çeyrek altın da 119 liradan satılıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir