Grammeşin'in öldürülmesi davasında karar

Kadıköy'de, öğretmen Bahadır Grammeşin'in öldürülmesine ilişkin davada, sanık Erkan Çınar hakkında karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kadıköy'de, öğretmen Bahadır Grammeşin'in öldürülmesine ilişkin, 5'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada, sanık Erkan Çınar'a, "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezası verildi.

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 5'i tutuklu 7 sanık ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin ve arkadaşları da izledi.

Müşteki avukatlarından Ayhan Erdoğan, "Müvekkillerimin huzur bulacağı adil bir karar olmasını istiyoruz." dedi.

Tutuklu sanıklardan Erkan Çınar'ın avukatı Serdar Öktem, "Bu davada kamuoyunda kızlara sarkıntılık yapılıyormuş gibi algı oluşturuldu. Böyle bir şeyle alakaları yok." ifadesini kullandı.

Söz verilen sanık Erkan Çınar da, "Maktule rahmet diliyorum. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Bu, olayı tamamen ayırmak için oldu. Benim de 3 evladım var. Daha önce karakol yüzü görmedim. Hiçbir şekilde bu olayın yaşanmasını istemezdim. Yaşanılan olayda kafama aldığım darbeden dolayı kendimi kaybettim. Yapmış olduğum şeyi kendimi savunmak adına yaptım. Olaydan dolayı son derece üzüntü içimdeyim." diye konuştu.

Sanık Mert Nikelay ise yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Son sözü sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini talep etti.

Karar

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Erkan Çınar'ı Bahadır Grammeşin'i kasten öldürdüğü gerekçesiyle önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın geçmişini dikkate alan heyet, cezayı 25 yıla indirdi. Sanık Çınar ayrıca "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehdit" ve "ruhsatsız yasak bıçak taşıma" suçlarından da 13 yıl 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mert Nikelay, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Cemal Diri'yi de, Bahadır Grammeşin'in öldürülmesi eylemine iştirak ettikleri gerekçesiyle 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklar Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç, Serhat Ali Günay ve Hasan Özcan'ı "tehdit" suçundan 2 yıl 2 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanıklar Özcan ve Günay hakkında ayrıca "kasten yaralama" suçundan da 7 ay 15'er gün hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanık Ercan Arslan'ın "kasten yaralama" ve "tehdit" suçlarından beraatine, sanıklar Oğuzhan Çiftçi ile Soner Açık'a da "suç delillerini gizlemek" suçundan verilen birer aylık hapis cezasına ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Duruşma bitiminde müdahale

Öte yandan, davanın bitmesinin ardından taraflar duruşma salonundan çıkarıldı. Bu arada, davanın mağdurları ile sanık yakınları arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine polis ekipleri gruba müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle adliye binasından dışarı çıkarılan grubun burada da kavgaya devam etmesi üzerine, polis ekipleri biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Adliye bahçesinden dışarı çıkarılarak uzaklaştırılan grubun polis ekiplerine taş atarak karşılık verdiği görüldü.

Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından grup üyeleri ara sokaklara doğru kaçtı.

Bu konularda ilginizi çekebilir