Gül ile El Beşir 'Darfur'u konuştu

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Sudan'daki sağlık hizmetlerinin devam edeceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in görüşmesinde "Darfur" konusunun ele alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede El Beşir'e, "ırkı, dili, dini ne olursa olsun insani dramların herkesi çok üzdüğünü" belirterek, "bu acının dindirilmesi için herkesin üzerine düşen katkıyı sağlaması gerektiğini" söyledi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Sudan'daki sağlık hizmetlerinin devam edeceğini belirtti.

Ekonomik ilişkilerin de gündeme geldiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Türk özel sektörüne Sudan'da daha fazla kapı açılmasını istediği" öğrenildi.

Mali Cumhurbaşkanı Toumani görüşmwsi

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi için İstanbul'da bulunan Mali Cumhurbaşkanı Amadou Toumani ile de görüştü. Çırağan Sarayındaki görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı yapıldı.

Türkiye'de bulunan ülkelerin heyet başkanları

Gül, Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi için Türkiye'de bulunan ülkelerin heyet başkanlarını ayrı ayrı kabul etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi için Türkiye'de bulunan ülkelerin heyet başkanlarını ayrı ayrı kabul etti.

Çırağan Sarayı'ndaki kabullerde Cumhurbaşkanı Gül, sırasıyla Tanzanya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Muhammed Shein, Gana Dışişleri Bakanı Akwasi Osei-Adjei, Kamerun Ekonomi Bakanı Louis Paul Motaze, Nijer Başbakanı Seini Oumarou, Kenya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kalonzo Musyoka, Mısır Yasal Düzenlemeler Bakanı Mofeed Shehab, Fas Başbakanı Abbes El Fassi ile görüştü. Görüşmeler, görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak yapıldı.