Gül: Yanlışlık olmuştur

Cumhurbaşkanı Gül, Göktürk-2’nin uzaya fırlatıldığı törene davet edilmemesini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin ilk yerli keşif uydusu olan Göktürk-2'nin uzaya fırlatıldığı törene kendisinin davet edilmediği yönündeki tartışmalara "Kasıt aramamak lazım" dedi. Gül, Başbakan Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı ilkesinin engel oluşturduğuna yönelik sözlerini ise "Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temeli" ifadesi ile değerlendirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Tarabya Merkez Camisi'nde kıldı. Öğlen saatlerinde Tarabya Köşkü'nden çıkan Gül, Tarabya Merkez Camisi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü burada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın karşıladı. Tarabya Merkez Camisi'nde cuma namazını kılan Gül'e, Mutlu ile Çapkın da eşlik etti. Gül, namaz sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin ilk yerli keşif uydusu olan Göktürk-2'nin uzaya fırlatıldığı törene kendisinin davet edilmediği yönündeki tartışmaları "Herhalde bir yanlışlık olmuştur, bir kasıt aramamak lazım bunlarda. Kasıt yok" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı ilkesinin engel oluşturduğuna yönelik sözlerini ise "Sayın Başbakan, eskiden gelen bazı yanlış örnekler vardır onları kastetmiştir. Yoksa kuvvetler ayrılığı hepimiz biliyoruz ki, demokrasinin temel bir ilkesi. Bu açıdan bakmak gerekir" ifadeleri ile değerlendirdi. Gül, "Yanlış örneklerden kastınız 367 meselesi mi" sorusunu da "Yok, yok" diyerek cevapladı.