Gül'ün onayı için 'paralel yönetim' dedi

MHP lideri Bahçeli, Gül'ün internet yasasını onaylamasını eleştirerek, "Kritik günlerde örtülü olarak anlaştığınız ortaya çıkıyor. Öyleyse paralel yönetim var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRŞEHİR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Genel kurula geldiğinde MHP, internet yasasına hangi değişiklik olursa olsun geçmişte olduğu gibi karşı duruşunu sergileyecek ve olumlu oy kullanmayacaktır" dedi. 

Bahçeli, Kırşehir programı kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, burada Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve diğer yetkililerle bir süre görüştü.

Son günlerde yaşanan tartışmalara değinen Bahçeli, internet yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasına değinen Bahçeli, yönetimde bir paralellik olduğunun dün itibariyle anlaşıldığını iddia etti.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"İnternet yasası MHP'nin de muhalefetiyle, AKP'nin çoğunluğu ile iki gün evvel TBMM'de kabul edildi. İçlerinde çok yanlış maddeler var. Halk, sivil toplum kuruluşları bu maddelerden dolayı genel kurulda ve dışında itirazlarını sürdürdüler. Bundan sayın Cumhurbaşkanı etkilenmiş oldu. 'İnceleteceğim, hassasiyetle duracağım' sözleri ile basının sorularını geçiştirdi. Macaristan ziyareti oldu. Dönüşünde ne kadar inceledi onu bilemiyoruz, onayladı. Halbuki halk 'sayın Cumhurbaşkanı onaylama, iade et' diyordu. Ama, sayın Cumhurbaşkanı onayladı. Arkasından Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhurbaşkanlığı ile görüşerek, 'siz onayladınız ama bazı maddelerden de rahatsızlıklarınız var, yine siz onaylamadaki kararlılığınızı devam ettirin, hangi maddeleri işaret ediyorsanız genel kurulda onları değiştirelim' dendi. Şimdi komisyonda o maddeler görüşülüyor.

Sayın Cumhurbaşkanı, bunu ya onaylayacaksın, yahut onaylamadığın maddeleri Meclise iade edeceksin. Senin görevin bu. Bugüne kadar alışkanlık da bu. Eğer gönderdiğin maddeler genel kurulda kabul edilmezse bu değişiklik önerilerin, genel kurula gönderdiğin önerilerin kabul edilmiyorsa o zaman önünde bir fırsat var. Ya Anayasa Mahkemesi'ne gidersin veya değişiklik aynen geldiği zaman artık Anayasa'ya göre onaylamak durumunda kalırsın. Şimdi neyin görüşmesini yaptın? Paralel devlet Türkiye'de varken, insanın aklına paralel yönetim gelmeye başladı. Biriniz Cumhurbaşkanı, biriniz Başbakansınız. Çok kritik günlerde örtülü olarak anlaştığınız ortaya çıkıyor. Öyleyse paralel yönetim var. Sayın Cumhurbaşkanı milleti kandırmaya hakkınız yok. Eğer, milleti kandırmak gibi bir niyetin yoksa, sana kurulan tuzaktan da haberin olsun. Onun için genel kurula geldiğinde MHP, internet yasasını hangi değişiklik olursa olsun. Geçmişte olduğu gibi karşı duruşunu sergileyecek ve olumlu oy kullanmayacaktır"