Güler: Aynı meydanda 2 miting mümkün değil

Güler, AKP ve CHP'nin aynı gün, aynı meydanda miting yapmasının fiilen mümkün olamayacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti ve CHP'nin aynı gün, aynı meydanda miting yapmasının fiilen mümkün olamayacağını söyledi. Güler, konunun Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nca yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti ve CHP'nin yerel seçim öncesi 22 Mart'ta Kazlıçeşme'de yapacağı mitinge ilişkin bir soru üzerine açıklama yapan Güler, son 10 günün propaganda serbestliği dönemi olduğunu anımsatarak, bu döneme mahsus olmak üzere il ve ilçe seçim kurullarına belirli meydanları tahsis ettiklerini anlattı. Güler, bu dönemde meydanların dağıtımını seçim kurullarının gerçekleştirdiğini, bu konudaki tahsisi ise Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın yaptığını bildirdi.

"Valilikçe böyle bir tahsis söz konusu değildir" diyen Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı gün iki büyük partinin, iktidar ve anamuhalefet partisinin, çok sayıda vatandaşın da katılımının söz konusu olacağı bir yerde, arasında iki saat de üç saat de olsa miting yapması çok zor. Bu fiilen mümkün değildir. Bunun ilçe seçim kurulu veya başkanlığınca muhakkak yeniden değerlendirilmesi lazımdır."

Vali Güler, aynı yerde iki büyük partinin veya çok katılımın olacağı varsayılan iki büyük açık hava toplantısının olmasının, güvenlik tedbirleri açısından, trafik açısından zor olacağını belirterek, bunun, vatandaşların alanı süresi içinde boşaltması, diğer mitingin hazırlanması gibi propagandanın şartlarına uygun harekat tarzını da etkileyeceğini söyledi.