Güler: Bunu aklınızdan çıkarın

Bakan Güler, demokratikleşme paketiyle siyaset yapmak için terörden mahkum olmama şartının kaldırılacağı iddiasını yalanlayarak "TBMM'ye sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - İçişleri Bakanı Muammer Güler, demokratikleşme paketiyle siyaset yapmak için terörden mahkum olmama şartının kaldırılacağı iddiasına ilişkin, "Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu aklınızdan çıkarın. Bakanlar Kurulunca Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım" dedi. 

Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Güler, havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Demokratikleşme paketiyle siyaset yapmak için terörden mahkum olmama şartının kaldırılacağı iddia ediliyor, bu konudaki görüşünüz nedir" şeklindeki sorusu üzerine Güler, "Hiç öyle bir şey olabilir mi? Sayın Başbakanımız 30 Eylül'deki ifadesinde bunu açıkladı. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu aklınızdan çıkarın. Bakanlar Kurulunca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım" diye konuştu. 

Gazetecilerin, her vatandaşın trafik müfettişi gibi ceza kesebileceği yönündeki çalışmalar yapıldığını hatırlatması üzerine Güler, trafik güvenliğinde halkın katılımının çok önemli olduğunu vurguladı.  

"Madem çoğulcu demokratik bir hayat öngörülüyor. Mevcut durumda trafik müfettişleriyle ilgili bir belge tanzim ediyoruz" diyen Güler, şöyle devam etti: 

"Artık teknoloji değişti. İlla tutunaklar ve beli bir bilgiyle olmuyor. Bunun üzerine çalışıyoruz. Önemli olan burada farkındalığın yaratılması ve kurallara uyma konusunda bir davranış biçiminin geliştirilmesi."  

Bu konularda ilginizi çekebilir