Güllüoğlu, Avrupa'da ikinci şubeyi Brüksel'de açtı
Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllüoğlu, ABD'den Yeni Zelanda'ya kadar birçok ülkeden talep aldıklarını söyledi
BRÜKSEL - Güllüoğlu Baklavaları, Estonya'nın başkenti Talinn'in ardından Avrupa'daki ikinci şubesini Brüksel'de açtı.
Brüksel'de Türklerin yoğun yaşadığı Schaerbeek semtindeki Güllüoğlu şubesinin açılış kurdelesini, Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Belçika Federal Bütçe Bakanı Bernard Clerfayt, Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir ve Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy kesti.
Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, burada yaptığı açıklamada, hiçbir suni katkı maddesi içermeyen baklava ürünlerini yurt dışındaki şubelere donmuş olarak Türkiye'den gönderdiklerini ve soğuk hava depolarına teslim ettiklerini anlattı.
Günlük olarak soğuk depolardan çıkarılan baklava ürünlerinin Türkiye'de eğitilen ustalarca fırında pişirilerek ve şerbetlenerek servise hazır hale getirildiğini belirten Güllü, Türk baklavasını dünyaya tanıtma hedefiyle kaliteden taviz vermeden, tatlı talebinin daha yüksek olduğu Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeni şubeler açmak istediklerini kaydetti.
Faruk Güllü, Avrupa'da şubeleşme için 3 yıldır hazırlık yaptıklarını anlatarak "Soğuk ülkeler bizim tercihimiz. Soğukta artan kalori talebini doğal ve taze baklavayla karşılayabiliriz. Avrupalılar bizim gibi tek porsiyonda 5-6 dilim yemeseler de 2 dilim yiyebiliyorlar. Estonya'daki şubemizden şu ana dek çok olumlu tepkiler aldık. Diplomatlar birbirlerine artık çikolata yerine baklava hediye etmeye başladı. Ürünlerimizin beğenilmesi bizi memnun ederken yeni şubeler konusunda da cesaretlendiriyor" dedi.
Baklavayı dünyanın 4 bir yanına tanıtma sorumluluğunu omuzlarında hissettiklerini belirten Güllü, "Az ya da çok, ABD'den yeni Zelanda'ya kadar birçok ülkeden talep alıyoruz. İnşallah ekonominin daha da düzelmesiyle dünyanın pekçok noktasında Güllüoğlu ve Türk bayrağını dalgalandırmaya başlayacağız. Yaptığımız araştırmalara göre, Avrupa'ya ilaveten özellikle Balkanlar, Ukrayna, Rusya, Orta Asya, Orta Doğu ve Malezya'da büyük talep var" diye konuştu.
Yurt dışında yeni şubeler açmalarının ardından çok sayıda insanın gelip fotoğraflarını çektiklerini anlatan Güllü, "Merak edip bunu neden yaptıklarını sorduk. (Bize bu markadan çok hediye geldi ama artık burada şube açtığınıza göre Türkiye'den gönderilmesine gerek kalmadı) diyorlar. Şubelerimizin fotoğraflarını çekip Türkiye'deki tanıdıklarına gönderiyorlar" dedi.
Geleneksel baklava ürünleri yanında Lalin markasıyla helva, reçel ve lokum üretimine girdiklerini hatırlatan Faruk Güllü, "Bu markayla şu anda 22 ülkeye ihracat yaptıklarını, bu yıl 4 milyon dolar civarında bulunan ihracatlarını 2010'da 5 milyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini" sözlerine ekledi.