Güllüoğlu, Urfa'da yağ üretecek

Yurtdışı mağazalaşma atağında hız kesmeyen Güllüoğlu, Şanlıurfa'da da 5 milyon dolarlık yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Şanlıurfa'da 5 milyon dolarlık yatırımla, üretim tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, ailesinin hayatını ve Güllüoğlu'nun hikayesini anlattığı "Tepsideki Altın" kitabının tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıda yaptığı konuşmada, kitabın Güllüoğlu'nun tatlı serüveninin ne zaman ve nasıl başladığının öyküsünü içerdiğini belirterek, "Bu kitap, Güllüoğlu'nun markalaşma sürecini, yaşanan zorlukları, gece gündüz demeden çalışmalarımızı, ustalaşma sürecimizi, çocuklarımızı ve markanın büyümesini anlatmaktadır" diye konuştu.

Kitapta Güllüoğlu'nun özel baklavaları ile Osmanlı mutfağındaki baklava tariflerinin ve evde baklava yapmanın püf noktalarının da yer aldığını söyleyen Güllü, kitabın satışından elde edilen geliri, kurulma aşamasındaki Güllüoğlu Eğitim ve Yardım Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı.

Mağazalaşma tam gaz

Haziran ayında Bursa Nilüfer'de ikinci Güllüoğlu şubesini açarak yurt içi şube sayılarını 16'ya çıkardıklarını belirten Güllü, "Yıl sonuna kadar yurt içinde 2 şube daha açmayı hedefliyoruz. Yurt dışında ABD'de New York (Manhattan, Brooklyn), Kaliforniya ve Kuzey Irak'ta Erbil ve Hollanda'da şubemiz var. Kuveyt ve Libya'daki yeni şubelerimiz ile yurt dışı şube sayımız 7'ye ulaştı. Bulgaristan, Libya, Romanya ve Kanada'da da yeni şubeler açmaya hazırlanıyoruz. Yıl sonuna kadar 3 farklı ülkede 3 yeni şube daha açmayı hedefliyoruz. Türkiye'de de yeni noktalar için araştırmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Urfa'da 75 kişi istihdam edilecek

Güllü, 2011 yılında Şanlıurfa'da 20 dönümlük bir arazide kendi süt, peynir ve yağlarını üretebilecekleri bir tesis açmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'da modern ve entegre bir şekilde yağ üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Baklavanın ve diğer ürünlerin imalatında kullandığımız Urfa sadeyağı, beyaz peynir, kaşar, yoğurt ve süt için Şanlıurfa'da Güllüoğlu Süt Entegre İşletme Tesisleri şirketini kurduk. Bu ürünlerin üretimi için günlük 35 ton kapasiteli bir tesis kuracağız. 5 milyon dolarlık bu yatırımla toplam 75 kişi istihdam edilecek. Ayrıca bu yatırımla 3 bin baş koyun alacağız ve yıllık 2 milyon dolarlık ihracatımızı yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz."

"2010 yılı ihracat hedefimiz 3 milyon lira"

2009 yılında 18 milyon lira ciro elde ettiklerini bildiren Güllü, şubelerle birlikte 325 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Güllü, "Krize rağmen üretim seviyemiz düşmedi ve yatırımlarımız devam etti. 2008 yılı ihracatımız 2 milyon 245 bin lira, 2009 yılında 2 milyon 450 bin liraya yakın ihracat gerçekleştirdik. Kriz olmasına rağmen bu rakamlarda artışlar oldu. 2010 yılı ciro hedefimizde ise yüzde 10'luk bir artış öngörüyoruz. 2010 yılı ihracat hedefimiz 3 milyon liradır. Üretimimizin yüzde 10'unu yurt dışına gönderiyoruz. Şube sayısı arttıkça bunu yüzde 20-30'a çıkarmayı hedefliyoruz. Yurt dışında açtığımız her şube Türkiye'de imalatta yeni istihdam, yani en az 5 kişiye iş anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir