Gümrük kapılarında hizmet verilemiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Kapıköy, Esendere, Üzümlü gümrük kapılarında geçici olarak gümrük hizmeti veremediklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı,  katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve ülkenin büyük bir imtihan verdiğini belirten Aşcı, "Bu imtihanı da inşallah milletimizin ferasetiyle onun yıllardır zorlukların üzerinden gelme becerisiyle ve Allah’ın yardımıyla aşacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aşcı, şu anda 3 gümrük kapısında  geçici olarak gümrük hizmetini veremediklerini bildirdi.

Bunların  Van'ın Saray ilçesindeki İran'a açılan gümrük kapısı "Kapıköy", Hakkari Yüksekova'daki "Esendere"  ve Hakkari Çukurca'daki "Üzümlü" gümrük kapıları olduğuna işaret eden Aşcı, "Bu 3 kapımızda biz şu anda geçici olarak hizmet veremiyoruz. En kısa sürede burada tekrar hizmet vermek için de çabalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Dilucu gümrük kapısının Nahçivan Özerk Cumhuriyeti’ne açılan önemli bir kapı olduğunu belirten Aşcı, bu kapıyı kapatmadıklarını, hizmetin devam ettiğini kaydetti.

Aşcı, "Diğer kapılar da öyle ama öncelikle bizim orada huzur içerisinde görev yapma koşulunu sağlamamız lazım, personelimizin ikamet mahallinden görev mahalline, görev mahallinden ikamet mahalline güvenli bir şekilde gidişlerini temin etmemiz lazım. Şu anda bu konuda çalışmalarımız devam ediyor, bunu sağladığımız anda da biz orada hizmet vermeye devam edeceğiz inşallah" dedi.