Gün alıcılı başladı, yükseliş sınırlı

İMKB-100, yeni güne 180 puan artışla 65.542 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasalarda, yakalanan iyimser havaya bağlı pozitif eğilim etkili oluyor.  Dün 559 puan artışla 65.361 puandan kapanan İMKB-100, yeni güne 180 puan artışla 65.542 puandan başladı.  Endeks 65.828 puana kadar yükseldi.

Dün ABD borsaları, Fed’in büyüme beklentisini yukarı yönde revize etmesi ve beklentilerin üzerinde açıklanan bazı şirket bilançolarının desteğiyle yükseldi. Bu sabah ABD vadeli işlemlerde, Asya ve Avrupa’da alım tarafı sınırlı da olsa hakim.

Siyasi cephede Arap ülkelerinde yaşananlar ve Süveyş kanalında İsrail ile İran arasındaki gemi geçişi nedeniyle oluşan gerginlik takip ediliyor. Bu gelişmeler Brent petrolü 104 dolara taşımış durumda.

TCMB’nin faiz kararı sonrasında özellikle faiz ve dolarda yaşanan geri çekilme yakından izleniyor. İMKB’de ise bankacılık hisselerinin desteğiyle başlayan toparlanma hareketinin ivme kazanması ve kısa vadeli düşüş trendini sonlandırılması için 65.800 direncinin aşılması gerektiği düşünülüyor.

7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 8.23 seviyesinde işlem görüyor.

Interbank işlemlerde en iyi alış/satış; Dolar'da 1.5760/1.5785, Euro'da 2.1415/2.11455 seviyelerinde.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.