Gün hızlı başladı, yükseliş ivme kaybetti

Borsa 311 puan artışla 68.054 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında gün 311 puan artışla 68.054 puandan tamamlandı.

Küresel çapta yaşanan olumlu hava borsanın da güne alımlarla başlamasını sağladı. İMKB gün içerisinde 68.757 puana kadar çıkarken, gün sonuna doğru kar satışlarıyla bir miktar geri çekilme gözlendi. Günü 68 binin üzerinde kapatan borsada 2.72 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

 

Tahvil-bono piyasasında 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi spot kapanışını yüzde 8.57 seviyesinden yaparken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.62 seviyesinden kapandı. Yarın Erdem Başçı başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirecek olan MB Para Politikası Kurulu’nun faiz ve munzam karşılıkları ile ilgili kararı yakından izlenecek.

Döviz cephesinde ise dün 1.53’ün üzerinde alıcılı bulan Dolar/TL bugün 1.52 liraya geriledi. Euro ise 2.2060 liraya yükseldi.

Öte yandan yükselişine devam eden spot altın psikolojik 1.500 dolar sınırını aştı. Altının onsu 1.505 dolarla tarihi zirveye ulaşırken, kapalıçarşıda cumhuriyet altını 492 liradan çeyrek altın da 121 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir