Gün İçi Yorum: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yard. 

ABD ham petrolü OPEC’in arz kesintisine gitmemesi ve küresel çapta arz fazlasının devam edebileceğine yönelik spekülatif hareketler ile yükselişte zorlanıyor. 

Haftaya yatay açılış ile başlayan ham petrolde geçtiğimiz hafta OPEC içerisinde hem İran ve Irak’ın hem de Kuveyt’in üretimini artırma isteği de petrol fiyatındaki yükselişi sınırlayan etkenler arasında. İran’dan gelen açıklamada petrol fiyatları düşmesine rağmen yaptırımların kalkması durumunda İran’ın ihracatını artırabileceği yer alıyor. Bu da Haziran ayı sonuna kadar İran ile yapılacak görüşmelerin ön plana çıkmasına neden olacak. Hafta içerisinde ise ABD’de açıklanacak haftalık stoklar izlenecek. 

WTI teknik olarak incelendiğinde 58,00 – 61,80 yatay bandından 56,50 – 61,80 bandına doğru volatilitenin arttığı görülmekte. 58,00 üzerinde kalınması petrolün yükselişi açısından önemli olmakla birlikte 59,30 direncinin aşılması durumunda 60,80 ve 61,80 dirençleri takip edilebilir. 58,00 desteğinin kırılması durumunda ise 56,50 ve 55,70 destekleri göze çarpmakta. 

sadasd.jpg

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr