Gün İçi Yorumu: AUDUSD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yard.

Doların bu hafta zayıf seyrine devam etmesi ve güçlendirecek ABD veri akışının bulunmamasının etkisiyle AUDUSD paritesinde de alımlar hızlandı. AUDUSD paritesi, geçtiğimiz hafta 0.75-0.76 aralığında dalgalanırken, bu hafta daha çok 0.77’lerin üzerinde seyrini sürdürüyor. Hafta başından bu yana Dolar endeksinin 95.00 direncini aşmakta zorlanması paritenin yükselişlerini desteklemişti. Ancak bugün Dolar endeksinin 95.00 direncinin üzerine yerleştiğini görüyoruz. ABD’den açıklanan verilerin sonrasında da bu bölgede kalıcılık sağlamaya çalışıyor. Bu nedenle AUDUSD paritesinde 0.78 bölgesine hareketleri baskılıyor. 

Bugünün veri takvimine baktığımızda, Avustralya’da işsizlik oranı %6.0’a geriledi. Piyasalarda beklenti ise %6.1 açıklanacağı yönündeydi. ABD’de ise açıklanan perakende satışlar beklentileri aşarak olumlu bir görünüm sergiledi ancak buna karşın haftalık olarak açıklanan işsizlik başvuruları ise bir önceki haftaya göre artış göstermesinden ortaya karışık bir görüntü çıkması piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. Verilerin ardından AUDUSD paritesinde 0.7770’lerden 0.7730’lara doğru geri çekilmeler görülüyor. 

Teknik açıdan incelediğimizde, Dolar endeksinin 95.00 bölgesinin üzerinde kalmaya devam etmesi paritenin yükselişlerini kısıtlamaya devam edebilir. Bu durumda paritede geri çekilmelerin oluşması durumunda 0.7710/0.7680 destek seviyelerimiz takip edilmeli. Yükselişlerde ise 0.7785/0.7840 direnç seviyelerimiz. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/