Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yarıdmcısı

AUDUSD paritesi, haftanın ilk işlem gününde 0.7790 direncine yakın seyretmesine rağmen bu direnci aşmakta zorlandı ve bugün 0.7710’larda dalgalanıyor. Doların bugün güçlenmesi AUDUSD paritesinde aşağı yönlü hareketlere neden oluyor. Dün 94.00 puanın altında seyreden Dolar endeksi, bugün 95.50 direncine oldukça yakın.

Doların küresel piyasalarda güçlenmeye devam etmesi paritedeki satış baskısını hızlandırabilir. Bu durumda paritede 0.7665 desteğini izliyor olacağız. Ancak Dolar endeksi uzun zamandır 95.50 direncini aşmakta başarısız kaldığından yeniden bu noktadan geri dönüşler yaşanabilir. AUDUSD paritesinde 0.7790 ilk direnç seviyesi olarak görülmekte, ikinci direnç noktası ise 0.7840 olarak takip edilebilir. Yarın ABD’den birinci çeyrek son okumasına ait büyüme verisi açıklanacak. Verinin beklentilerin üzerinde açıklanması durumunda, paritede satış baskısı ön plana geçebilir.

Dirençler: 0.7790/0.7840/0.7930
Destekler: 0.7665/0.7595/0.7550 

9788.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/