Gün İçi Yorumu: AUDUSD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzm. Yard.

Bilindiği gibi Avustralya Merkez Bankası(RBA), Avustralya dolarının aşırı değerlenmesini engellemek için bu yıl iki kez olmak üzere toplamda 50 bps’lik bir faiz indirimi gerçekleştirmişti. RBA En son 2 Haziran’da gerçekleştirdiği toplantıda faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, yarın yapılacak olan Temmuz toplantısında da piyasaların beklentisi faiz oranlarını sabit bırakması yönünde. Son dönemde AUDUSD paritesine baktığımız zaman, Avustralya Dolarının değer kaybetmeye başlaması nedeniyle RBA faiz oranlarında değişikliğe gitme durumunu bir süre ertelemiş olabilir. Ayrıca piyasaların Fed’in faiz artırımına odaklandığı bu dönemde, RBA’da Fed’in atacağı adıma göre daha temkinli bir duruş sergileyebilir. Yarın RBA toplantısının sonucunda beklentiler dahilinde faiz oranlarında değişikliğe gidilmediği müddetçe Avustralya Doları üzerinde ciddi seviyede hareketlenmeler gözlenmeyebilir. Bugün ise ABD’de PMI ve ISM imalat dışı endeks verilerini takip ediyor olacağız. 

Yunanistan gelişmelerinden kaynaklı Sterlin ve Euro üzerindeki negatif görünüm, Avustralya Dolarını her iki ülke para birimi karşısında bir miktar değerlenmesini sağlıyor. Buna karşın, ABD Doları karşısında ise değer kaybı görülüyor. Teknik olarak incelediğimizde, 0.7460 seviyesine doğru geri çekilmelerin ardından bu bölgeden tepki alımlarının geldiğini görüyoruz. 0.7500 seviyesinin üzerine zayıf ataklar yapan AUDUSD paritesinin bu bölgede kalıcılık sağlamakta başarısız kaldığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte global piyasalarda güçlenen Doların karşısında, AUDUSD paritesinin yükselişleri kısıtlanıyor. Paritede yükselişlerde 0.7530-65 seviyeleri hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 0.7460-40 takip edilebilir.  

Dirençler: 0.7530/0.7595/0.7628
Destekler: 0.7440/0.7425/0.7340

eeee-003.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.