Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

Avustralya Merkez Bankası(RBA), politika faiz oranını 2.00% oranında sabit tutma kararı aldı. Aynı Fed gibi RBA’da ekonomik göstergeleri baz alacaklarını ve ona göre faiz oranlarında değişikliğe gidilebileceklerini vurguladı. Ayrıca son dönemde Yunanistan krizi ve Çin Borsalarındaki endişenin etkisi Avustralya Dolarını olumsuz etkilemeye devam edebileceğinin de altı çizildi. RBA biraz Fed tarafına ağırlık vermiş gibi durmakta ve faiz oranlarında değişikliğe gitmek içinse Fed’i bekliyor gibi bir düşünce içerisindeyiz. Bugün toplantı sonrası açıklamalarında Fed’e yönelik 2015 yılının sonlarına doğru faiz artırımına gidebileceği ihtimaline değinildiğini görüyoruz. 

Avustralya Doları bugün Dolar, Sterlin ve Euro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Parite şu sıralarda 0.74 sınırına oldukça yakın seyrediyor. Bugün 0.74’leri aşağı yönde kırmakta başarısız olduğu görüldü. Paritenin 0.74 desteğini kırması satış baskısını hızlandırabilir. Bu durumda paritede 0.7340 seviyesi destek olarak izlenebilir. Ancak Yunanistan ve Çin tarafındaki gelişmelerin azalması Avustralya Dolarının değerlenmesine neden olabileceğinden AUDUSD paritesinde toparlanmaya neden olabilir. Ancak bu tepkilerin ne kadar etkili olacağını söylemek şimdilik zor. Paritede yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 0.7460-0.7550 destek aralığı hedeflenebilir. Yarın ABD’de 21:00’da Fed toplantısının tutanakları açıklanacak. 

Dirençler: 0.7460/0.7530/0.7595
Destekler: 0.7400/0.7340/0.7300

4848444.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/